Levenslang geëist voor ‘dubbele kruipruimtemoord'

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep tegen Alex L. levenslang geëist voor het doden van de Lelystadse Fleur (15) en haar moeder Manon (41). Hun lichamen verstopte hij in december 2015 in de kruipruimte van hun huis in de Kinselmeerstraat.

De rechtbank in Lelystad legde L. vorig jaar 30 jaar cel met tbs op. In het hoger beroep bij het hof in Leeuwarden zei de advocaat-generaal dat die straf niet voldoet. Hij vindt dat vergelding van de gruwelijke delicten voorop moet staan. De man was volgens de aanklager volledig toerekeningsvatbaar voor een groot deel van zijn daden, waaronder de verkrachting van en moord op het meisje dat hij als zijn dochter verzorgde.

Ronduit mensonterend
De advocaat-generaal sprak van 'weerzinwekkende delicten'. "De nabestaanden was het niet eens gegund fatsoenlijk afscheid te nemen. Verdachte heeft met een volstrekt oninvoelbare kilte gehandeld en het is niet te bevatten welke diepe angst het meisje in haar laatste levensmomenten moet hebben gevoeld. Het dumpen van de lichamen in de kruipruimte is ronduit mensonterend."

Opa leest verklaring voor
De opa van Fleur, Hans Pieters, vroeg tijdens de behandeling van het beroep aandacht voor wat hij het derde slachtoffer in deze zaak noemde, zijn kleinzoon Luc. Het leven van de zoon van Manon en dus de broer van Fleur is volledige verwoest door de gebeurtenissen. "Het besef dat je hebt staan koken, en een nacht hebt geslapen, in een huis waar de lichamen van je moeder en zusje verborgen waren. Door dat monster als grof vuil in de kruipruimte gedumpt."

De rechtbank oordeelde destijds dat er sprake was van moord op Fleur. Manon zou hij eerst hebben gedood in een opwelling. Naast moord en doodslag is Alex L. ook veroordeeld voor verkrachting van Fleur, het verstoppen van de twee lichamen in de kruipruimte van het huis en het in bezit hebben van kinderporno.

De man ging in hoger beroep omdat hij de opgelegde straf te zwaar vindt. Ook wil hij eerder aan zijn tbs-behandeling beginnen en niet pas over 30 jaar. 

De uitspraak in het hoger beroep is niet zoals gebruikelijk over twee weken, maar zal pas plaatsvinden op 13 november. Het gerechtshof gaf aan extra tijd nodig te hebben om over de zaak na te denken.   


 

reacties (21)

 • Janos

   

  2 mensen om het leven gebracht en hij vindt zijn straf te hoog. Ik kan eigenlijk geen gepaste straf verzinnen. Van mij mag de doodstraf weer ingevoerd worden. Nee de doodstraf is te makkelijk voor dit monster,deze man verdient na zo,n gruwelijke daad nooit meer de vrijheid . En laat hem dat hopelijk levenslang maar voelen.

  reageer
 • Pzaal

   

  Opsluiten en sleutels weg gooien. Dit soort gestoorden horen niet meer thuis in de maatschappij.

  reageer
 • Peter

   

  Enige nadeel van levenslang is dat na 25 jaar er getoetst gaat worden of hij toch eerder vrij kan komen. Dit beest mag nooit meer vrijkomen; dus 30 jaar geven, moet hij 28 jaar zitten, en dan pas een eventuele behandeling starten, hopelijk heeft hij dan in de 28 jaar zelfmoord gepleegd.

  reageer
 • Flevoburger

   

  2 mensen om het leven gebracht en hij vindt zijn straf te hoog. Ik kan eigenlijk geen gepaste straf verzinnen. Van mij mag de doodstraf weer ingevoerd worden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zonde van de tijd en energie van het OM en de rechters. Opsluiten. TBS is gericht op terugkeer in de maatschappij. Wat denkt hij zelf? Dit soort types mogen nooit meer vrij komen. Onder geen enkele voorwaarde.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Uhm...

   

  Alex wil eerder aan zijn tbs beginnen, Alex vindt zijn straf te hoog, Alex wordt gepest en is overgeplaatst.... Agossie, volgens mij heeft Alex niet door dat hij zijn rechten al zo'n beetje verspeeld heeft. Hoger beroep, zonde van het geld. Volgens mij kan het niet, maar 't zou fijn zijn als hij in hoger beroep een nog hogere straf krijgt.

  reageer
 • Bram

   

  Nu maar hopen dat ze ook daadwerkelijk levenslang geven en geen zicht op gratie

  reageer
 • Treintje63

   

  Levenslang en TBS, 2x levenslang en 2x TBS? Hebben jullie enig idee wat TBS is en waar het voor dient en of het nog zin zou hebben bij een levenslange straf (het kan namelijk niet)? Verdiep je eens ergens in voordat je begint met zomaar wat te roepen.

  reageer
 • Boels

   

  Drie misdaden, verkrachting + moord van een minderjarige en een moord. Levenslang is in NL geen levenslang. Zodra 1 straf uitgezeten is volgt de straf van het tweede misdrijf en idem na het uitzitten van deze tweede straf. De slachtoffers hadden geen enkele kans, de dader verdient een zware straf en geen enkele kans.

 • Lies

   

  De nabestaanden konden alleen afgeschermd afscheid nemen....Vréselijk! Deze man mag gewoon nooit meer vrij komen!! Wat een walgelijke mensen wonen er toch in deze maatschappij

  reageer
 • Jerry

   

  Levenslang is prima, deur dicht sleutel weg.

  reageer
 • Tuuk

   

  Agossie hij moest overgeplaatst worden omdat, hem het leven zuur werd gemaakt in de gevangenis! Gek he het is toch algemeen bekend dat je bij gevangenen van kinderen afblijft! Dat word niet geaccepteerd!

  reageer
 • Dirk

   

  In hoger beroep kan er ook een hogere straf opgelegd worden. Laat dat dan maar gebeuren. Voor wat ik gelezen heb was hij volledig toerekeningsvatbaar, dus de optie van levenslang ligt open. Laten ze dat dan maar doen, dan is TBS (€538,00 per dag) ook niet nodig.

  reageer
 • Lies

   

  Ik denk dat L. niets te vertellen heeft!!!

  reageer
 • Theo

   

  Hoop op levenslang plus tbs

  reageer
 • Rien Verbeek

   

  Ik hoop dat het recht hier wel zegeviert.

  reageer
 • Boels

   

  Hij vindt de straf te hoog, ik vind 2 maal levenslang en 2 maal TBS rechtvaardiger.

  reageer
 • Lely

   

  Hij vind z'n straf te hoog?! Geen straf is hoog genoeg, nooit meer vrijlaten!

  reageer
 • robert

   

  Lekker laten wegrotten in de gevangenis

  reageer
 • wilma

   

  waar haalt ie het lef vandaan. de straf is te hoog...........nou hij kan niet hoog genoeg zijn

  reageer
 • Thea

   

  Ja hoor hoger beroep. Gaat de rechter ook nog in ook! Zulk tuig zijn niet goed voor deze maatschappij. Levenslang in de bak maar die handel. TBS? En na goed gedrag straks na aantal jaren gewoon de maatschappij in? Sorry, waar gaan we met dit land naar toe? Recente gebeurtenissen zijn voorbeelden van, alhoewel die geen TBS had. Den Haag moet goed na gaan denken om de wetten aan te passen cq veranderen!!!

  reageer
 • Poe

   

  De rechter heeft niets te zeggen over hoger beroep..

 • Jond

   

  De rechter zal wel moeten... Verdiep je eens in de rechtsgang. Daar leer je veel van....

 • Susan

   

  Hij vind de straf “te hoog”......... Ik vind de straf “VEEL te laag!!’

  reageer
 • Jos '56

   

  Zo iemand zou nooit meer vrij mogen komen !!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert