Brug bij Urkersluis tijdelijk open

URK • Wo 18 oktober 2017 | 16:39 • Woensdag 18 oktober 2017 | 16:39
De brug bij de Urkersluis op Urk gaat volgende week tijdelijk open. Dat laat de provincie weten. De brug is eigenlijk tot half december dicht, omdat die beschadigd raakte bij een ongeluk. In september kwam een binnenvaartschip klem te zitten onder het brugdek. 

Om bedrijven die last hebben van de sluiting tegemoet te komen kan de provincie de brug in sommige gevallen tijdelijk openen. Dat doet ze volgende week woensdag voor het eerst. In dit geval speciaal voor ABC Arkenbouw. Het bedrijf wil met een schip door de sluis. Omdat het brugdek niet bediend kan worden, zet de provincie een hijskraan in die het onderdeel optilt. 

De provincie heeft het werk zo gepland, dat Urkers er tijdens de kost geen last van hebben. Veel Urkers gaan tijdens de lunch vaak naar huis om te eten, en maken dan gebruik van de brug. Daarom wordt het verkeer woensdag vanaf 14.30 uur omgeleid, tot uiterlijk 02.00 uur, via de A. de Witbrug. De fietsbrug blijft wel toegankelijk. De werkzaamheden met de hijskraan gaan rond 18.00 uur van start.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel