NOP en provincie strijken plooien glad

FLEVOLAND • Wo 18 oktober 2017 | 22:37 • Woensdag 18 oktober 2017 | 22:37
De gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland hebben een constructief gesprek gehad over Werelderfgoed Schokland. Dat heeft gedeputeerde Jan-Nico Appelman woensdagavond laten weten aan Provinciale Staten.

Vorige week ontstond er een pijnlijke situatie tussen de gemeente en de provincie. Een raadsvoorstel over ontwikkelingen bij Schokland, dat door burgemeester Aucke van der Werff was opgesteld, klopte op meerdere punten niet. Omdat dat vooral over de financiële betrokkenheid van de provincie ging, heeft de provincie de raadsleden van Noordoostpolder daarop geattendeerd.

Dit leidde tot politieke commotie, waarna de burgemeester excuses aanbood en het dossier heeft overdragen aan een wethouder. Inmiddels hebben de provincie en de gemeente Noordoostpolder de plooien glad gestreken, zei Appelman. Samen gaan de overheden proberen de nieuwe natuur en recreatie bij Schokland alsnog tot uitvoering te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel