NOP en provincie strijken plooien glad

FLEVOLAND • Wo 18 oktober 2017 | 22:37 • Woensdag 18 oktober 2017 | 22:37
De gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland hebben een constructief gesprek gehad over Werelderfgoed Schokland. Dat heeft gedeputeerde Jan-Nico Appelman woensdagavond laten weten aan Provinciale Staten.

Vorige week ontstond er een pijnlijke situatie tussen de gemeente en de provincie. Een raadsvoorstel over ontwikkelingen bij Schokland, dat door burgemeester Aucke van der Werff was opgesteld, klopte op meerdere punten niet. Omdat dat vooral over de financiële betrokkenheid van de provincie ging, heeft de provincie de raadsleden van Noordoostpolder daarop geattendeerd.

Dit leidde tot politieke commotie, waarna de burgemeester excuses aanbood en het dossier heeft overdragen aan een wethouder. Inmiddels hebben de provincie en de gemeente Noordoostpolder de plooien glad gestreken, zei Appelman. Samen gaan de overheden proberen de nieuwe natuur en recreatie bij Schokland alsnog tot uitvoering te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • Henrie

    Do 19 oktober 2017 Donderdag 19 oktober 2017

  Graaf een mooie grote recreatieplas rondom Schokland.. Daar hebben we tenminste wat aan.. (En de burgemeester ook met zijn bootje)

  reageer
 • Piet

    Wo 18 oktober 2017 Woensdag 18 oktober 2017

  Schokland ziet er niet meer uit, alle paden kapot gereden. Akkerbouw gedeelte een puinhoop. Laat William daar gewoon weer gangbaar boeren en verder alles aan de natuur overlaten dan ziet het er weer gelikt uit en bespaard men bakken gemeenschapsgeld. Burgemeester heeft dan ook tijd om met zijn bootje rond te tuffen. Hoe simpel is het!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert