Politie waarschuwt voor dure doorverbindservice

FLEVOLAND • Do 19 oktober 2017 | 10:51 • Donderdag 19 oktober 2017 | 10:51
De politie in Flevoland waarschuwt voor een kostbare doorverbindservice voor niet-spoedeisende meldingen.

Het telefoonnummer is te vinden op de website GeenSpoedWelPolitie.nl. De politie benadrukt dat dit geen website van de politie is. Het op de site vermelde nummer verbindt na enige tijd wel door met de politie, maar brengt de beller daarvoor 90 cent per minuut in rekening. De politie Midden Nederland heeft al meerdere klachten binnengekregen.

Een politiewoordvoerder wijst er nog eens op dat voor niet spoedeisende zaken de politie bereikbaar is op het officiële nummer 0900-8844. Dit nummer kost maar 2,8 cent per minuut, met een starttarief van 9,5 cent.

Niet strafbaar
Omdat de makers van de website formeel niets strafbaars doen, kan de politie er weinig tegen doen. Op de website staan zelfs keurig de officiële nummers van de politie vermeld, maar het dure nummer staat prominent bovenaan. Wie snel in Google zoekt naar een politienummer, zal dus snel in de war raken.

Op de site staat dat die ,,een concept is van Caramello BV''. Dat bedrijf in Haarlem, dat via een andere website pruiken verkoopt, was donderdag niet bereikbaar voor een toelichting. De domeinnaam geenspoedwelpolitie.nl is in april vorig jaar geregistreerd.

Voor de Belastingdienst en andere vaak gebelde instanties zijn er overigens vergelijkbare websites, die bellers naar dure betaalnummers proberen te lokken. 


[https://twitter.com/PolitieFlevo/status/920931893314576384]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel