Kortsluiting oorzaak van brand in Eurotower

LELYSTAD • Vr 20 oktober 2017 | 2:58 • Vrijdag 20 oktober 2017 | 2:58
De politie en de brandweer hebben vrijdagmorgen onderzoek gedaan naar de oorzaak van een brand in de Eurotower in Lelystad. Dat gebeurde nadat 's nachts in het leegstaande kantoorgebouw bij het Lelycentre voor de tweede maal in korte tijd brand was uitgebroken.

Volgens de brandweer is inmiddels uit onderzoek gebleken dat de laatste brand is ontstaan door kortsluiting. Van de eerdere brand is geen oorzaak bekend, omdat daar vorige week geen onderzoek naar is gedaan.

Vier bewoners elders ondergebracht
Op het moment dat de brand uitbrak, waren er vier antikraakbewoners in het gebouw aanwezig. Eén van hen is door ambulancepersoneel onderzocht vanwege het inademen van rook. De bewoners moesten de nacht elders doorbrengen. Volgens de brandweer heeft een anti-kraker zelf onderdak gevonden, de andere drie zijn in een hotel ondergebracht.

De beheerder van het gebouw heeft inmiddels besloten dat de bewoners niet meer naar de Eurotower terugkeren. Het is niet bekend waarom niet.

[https://twitter.com/brandweerflevo/status/921182387060568065]
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel