Wethouder mobiliseert vissersdorpen voor Brexit-top

URK • Vr 20 oktober 2017 | 10:07 • Vrijdag 20 oktober 2017 | 10:07

Europese vissersdorpen moeten een signaal geven aan Groot Brittannië en aan de Europese Unie over Brexit. Dat vindt wethouder Geert Post van Urk. Daarom wordt er mede op zijn initiatief een visserijtop gehouden in Spaanse Galicië. De wethouder vreest dat de Noordzeevissers de dupe worden van het uittreden van Groot Brittannië uit de Europese Unie.

Maandag vertrekt Post naar het Spaanse Santiago de Compostella om te spreken over problemen die hij verwacht bij Brexit. Eerder dit jaar initieerde Urk deze top bij een visserijbijeenkomst in Brussel. Politici uit West-Europa en visserijorganisaties komen maandag samen om een verdrag te ondertekenen. Dit verdrag moet er voor zorgen dat de onderhandelaars rond de Brexit de belangen van de Noordzeevissers vissers serieus nemen.

Urk is mede-initiatiefnemer van deze visserijtop in Spanje. Gastheer is de regering van de Spaanse deelstaat Galicië. Ook in dit gebied vrezen vissers voor moeilijkheden door Brexit. President Feijóo van Galicië zal na Post speechen en het verdrag ondertekenen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel