Gemeente maakt fout met onkruidverdelger RoundUp

ALMERE • Vr 20 oktober 2017 | 15:19 • Vrijdag 20 oktober 2017 | 15:19
Door een fout bij het gebruik van onkruidverdelger RoundUp, moeten acht bomen worden gekapt op de Esplanade in Almere. De wortels van deze bomen zijn aangetast door het middel, waardoor ze volgens de gemeente 'geen toekomstperspectief' meer hebben. Een fout, want volgens eigen richtlijnen mag de gemeente dat middel hier helemaal niet gebruiken. 

De gemeente had vorig jaar ook al een deel van de Canadese populieren tegenover theater KAF weggehaald. Zo kregen de overgebleven bomen meer ruimte om te groeien. Maar omdat op de wortels van de verwijderde bomen groeiknoppen ontstonden die het naastgelegen asfalt zouden kunnen beschadigen, werden deze met RoundUp ingesmeerd. 

De RoundUp is vervolgens via de wortels van de verwijderde bomen bij de wortels van de gezonde bomen terechtgekomen. Met als gevolg dat er nu 8 van de 16 populieren moeten worden gekapt. De 8 resterende bomen zullen goed in de gaten worden gehouden, meldt de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel