Werkstraffen voor brandbommen tegen Lelystadse woning

FLEVOLAND • Vr 20 oktober 2017 | 16:34 • Vrijdag 20 oktober 2017 | 16:34
De rechtbank in Lelystad heeft vier jongens die vorig jaar in Lelystad twee molotovcocktails tegen een woning in Lelystad gooiden, vrijgesproken van brandstichting. De jongens Lelystad, Emmeloord en Almere werden vrijdag wel veroordeeld voor vernieling en kregen daarvoor taakstraffen.

Onvoldoende gevaar
De rechtbank vindt dat er onvoldoende gevaar is geweest voor de woning en de garage. Het dossier bevat daarvoor volgens de rechtbank niet genoeg bewijs.

Het Openbaar Ministerie dacht daar anders over en eiste twee weken geleden jeugddetentie en celstraffen. Maar de rechtbank gaat uit van vernieling. Twee Lelystedelingen en een jongen uit Emmeloord zijn daarom veroordeeld tot 120 uur taakstraf en 2 maanden voorwaardelijk. 
De Almeerse jongen was nog minderjarig toen ze de molotovcocktails gooiden. Hij moet daarom maar 80 uur onbetaald werken en kreeg 2 maanden voorwaardelijke jeugddetentie.

Wraak
De jongens gooiden de molotovcocktails op 16 januari 2016. Ze wilden wraak nemen op een jongen waar een van de Lelystedelingen ruzie mee had. Ze gooiden de cocktails tegen een stenen muur van een woning aan de Brederode.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel