Nep-windhoos zorgt voor ravage in Kuinderbos

BANT
Een grote windhoos veroorzaakte zaterdagmiddag grote problemen op camping de Veenkuil bij Bant. In het Kuinderbos was onder andere een boom op een auto gevallen en was er brand in een toiletgebouw. Fictief dan, want de windhoos hoorde bij een oefening van Staatsbosbeheer. 

De boswachters werkten bij deze calamiteitenoefening samen met de brandweer en het Rode Kruis. "We hebben veel activiteiten in de verschillende bossen in Flevoland," vertelt boswachter Harco Bergman. "Het kan dus een keer mogelijk zijn, dat er echt zo'n windhoos komt met de weersveranderingen waar we nu mee te maken hebben. En dus is het goed dit soort situaties te oefenen." 

Het was een groots opgezette actie, waaraan 25 boswachters, 20 brandweermensen en 12 hulpverleners van het Rode Kruis meewerkten. Boswachter Bergman zag tijdens de oefeningen al een hoop goede dingen gebeuren. "Maar hoe en wat verder, dat zal uit de evaluatie blijken," sluit hij mee af. 

reacties (2)

 • Jaap de Nopper

   

  Als Harco maar niet wegwaait!

  reageer
 • Moraalridder

   

  Goede zaak een oefening. Maar wordt eerlijk gezegd wel een beetje Harco moe. Niet om de persoos zelf maar wel dat hij elke keer de pers opzoekt. Misschien is een baantje als voorlichter bij Staatsbosbeheer iets voor hem.

  reageer
 • Edwin

   

  Ach, Harco moet zijn dag ook volmaken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert