Nep-windhoos zorgt voor ravage in Kuinderbos

BANT • Zo 22 oktober 2017 | 14:14 • Zondag 22 oktober 2017 | 14:14
Een grote windhoos veroorzaakte zaterdagmiddag grote problemen op camping de Veenkuil bij Bant. In het Kuinderbos was onder andere een boom op een auto gevallen en was er brand in een toiletgebouw. Fictief dan, want de windhoos hoorde bij een oefening van Staatsbosbeheer. 

De boswachters werkten bij deze calamiteitenoefening samen met de brandweer en het Rode Kruis. "We hebben veel activiteiten in de verschillende bossen in Flevoland," vertelt boswachter Harco Bergman. "Het kan dus een keer mogelijk zijn, dat er echt zo'n windhoos komt met de weersveranderingen waar we nu mee te maken hebben. En dus is het goed dit soort situaties te oefenen." 

Het was een groots opgezette actie, waaraan 25 boswachters, 20 brandweermensen en 12 hulpverleners van het Rode Kruis meewerkten. Boswachter Bergman zag tijdens de oefeningen al een hoop goede dingen gebeuren. "Maar hoe en wat verder, dat zal uit de evaluatie blijken," sluit hij mee af. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel