Scholen maken tour met oog op toekomst

LELYSTAD
De drie Lelystadse scholen in het voortgezet onderwijs maken tot eind november gezamenlijk een tour langs alle basisscholen.

Op deze manier willen zij ouders en jonge leerlingen informeren over de hechte samenwerking tussen de scholen, die over een paar jaar samengaan in een nieuwe schoolcampus.

De eerste tour begint volgende week bij basisschool De Horizon, De Driemaster en de Meander West en Oost.

Nauwer samenwerken
Tot nu toe moesten ouders bepalen of hun kind na de basisschool naar De Rietlanden, SGL of Arcus zou gaan. De komende jaren blijven deze scholen nog afzonderlijk bestaan, maar ze gaan toch nauwer samenwerken in het aanbieden van leertrajecten. In 2020 is er dan een nieuwe campus met een afdeling voor vmbo en één voor havo/vwo.

Tijdens de tour willen de scholen duidelijk maken hoe ze gaan samenwerken en hoe dit ouders kan helpen bij de keuze voor het komende schooljaar, zegt Barry Lommen van de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL).

Campus
De nieuwe campus wordt gebouwd achter De Rietlanden. De bouw moet begin 2019 beginnen, zodat de school in augustus 2020 open kan. Lommen wil ouders ook duidelijk uitleggen dat de campus geen leerfabriek wordt met 3800 leerlingen, maar dat de campus komt te bestaan uit verschillende gebouwen met kleinschalig onderwijs. 

Open dag
De scholen organiseren op 7 februari hun jaarlijkse open dag ook allemaal op dezelfde dag om de samenwerking te benadrukken.
 

reacties (10)

 • Ilse

   

  Verbeterde luchtkwaliteit, betere hygiene, beter licht, duurzamer, energiezuiniger, veiliger. Ja soms zit beter onderwijs ook in nieuwe stenen. Een leerling die tijdens het tweede uur al ligt te pitten door zuurstofgebrek, last krijg van zn astma door zuurstofgebrek, last krijgt van het langzaam verpulveren van plafondplaten, het bord niet kan zien door verkeerd licht of het altijd net te koud of te warm heeft omdat de gebouwen gewoon nooit op een aangename temperatuur te krijgen zijn, zal inderdaad beter onderwijs ervaren in nieuwe gebouwen. Dat er daarnaast gewoon geld overblijft waarmee het onderwijs verbetert kan worden is dan ook weer mooi meegenomen.

  reageer
 • Jan

   

  Er valt meer te kiezen Aeres VMBO Lelystad is een prima school

  reageer
 • Jose

   

  Ik loop zeker niet te peeuwen.Ik ben geen voorstander van fabrieken. Ik heb graag een keus in het VO en op deze manier heb je dat niet. Het moet bij jou als mens passen maar bovenal bij de kinderen. Het is mij te massaal. ik heb genoeg ingelezen en de gemaakte filmpjes gekeken. Het hele onderwijs in Lelystad is drama en ik heb geen zin dat mijn kind die nu al dupe is van een fusie dat straks op het VO ook is.

  reageer
 • Rinus

   

  Nieuwe stenen geven beter onderwijs?

  reageer
 • HM

   

  Nu kunnen ouders nog kiezen voor 1 van de drie scholen, die elk toch net een andere onderwijskundige benadering hebben. Straks komt er 1 grote school (met welke benadering weet het bestuur zelf ook nog niet) en valt er voor ouders niets meer te kiezen. Door alles op een hoop te gooien, wordt het onderwijs echt niet vanzelf beter. Tevens zou het beter zijn als vmbo en havo/vwo gesplitst zouden worden en klein. Bouw het vmbo gebouw vlak bij het ROC en het havo/vwo gebouw bij de Rietlanden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lely

   

  Je kan natuurlijk ook kiezen voor een school buiten Lelystad. Genoeg mogelijkheden.

  reageer
 • Nadia

   

  V en Jose: als jullie de toegevoegde waarde niet inzien van deze fusie, dan heb je het echt niet begrepen. Het is broodnodig. Anders vertrekken er binnenkort veel méér mensen, doordat er 3 scholen zijn die onvoldoende presteren, in gebouwen die onder de maat zijn. Dit is de best mogelijke oplossing. Geef het eens een kans in plaats van zo te lopen peeuwen met z'n allen. Ilse, jij hebt een valide punt en wat dat betreft hoop ik zeker met je mee.

  reageer
 • Ilse

   

  Lelystad is toe aan nieuw onderwijs. Geen idee of deze samenwerking hier toe gaat leiden, maar zoals het nu gaat kan het in ieder geval niet meer. Wel hoop ik dat er ook een speciaal gebouw komt voor passend onderwijs. Of een passend gebouw voor speciaal onderwijs, dat mag ook. Want de kinderen van nu hebben er last van dat iedereen maar verplicht mee moet doen met de grote groep.

  reageer
 • Ga maar lekker touren. Door de campus die gaat komen gaan wij weg uit Lelystad. Echt nog nooit zo'n slechte gemeenteraad meegemaakt. Ze falen alleen maar.

  reageer
 • Jose

   

  Wat een ellende. Voor mij om tzt te verhuizen. Lijkt mij verschrikkelijk zo'n campus. Kan best wezen meerdere gebouwen maar zoveel pubers bij elkaar is vragen om problemen. Kleinschalig onderwijs ik geloof er niks van.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert