Overvallen Lelycentre: nog geen 100 euro buitgemaakt

LELYSTAD
Bij de winkelovervallen in het Lelycentre in Lelystad begin deze zomer, is nog geen honderd euro buitgemaakt. Dat laat de politie weten in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. 

De overvaller kwam op 6 juli vlak na het openen van de winkel de Action binnen en bedreigde een medewerker met een pistool. De man wilde geld uit de kassala. Dat ging hem niet snel genoeg, waarna hij zelf achter de kassa stapte en probeerde de la los te krijgen. Op camerabeelden is te zien dat die poging niet lukte, waarna hij de la met zijn mouw afveegde en naar de Wibra rende.

Bij de Wibra bedreigde hij opnieuw winkelpersoneel met een pistool. Daar lukte het hem wel om de kassa, met nog geen 100 euro, mee te nemen. Volgens de politie raakte niemand gewond bij de overvallen, maar is de impact wel erg groot voor de kleine buit die gemaakt is. 

De eigenaar van Tom's Tweewielers, ook gevestigd in het Lelycentre, kreeg lucht van de overvallen. Toen hij de dader weg zag rennen, wilde hij hem tackelen vertelde hij in het tv-programma. Maar toen hij zag dat de dader een pistool in z'n hand had, keerde hij zich toch maar om. 

Een paar uur na de uitzending liet de politie weten dat er acht tips waren binnengekomen over de overval. 

 

reacties (5)

 • J. Jansen

   

  Tsja waarschijnlijk hadden ze het te druk met flitsen. Iemand moet dit dossier ergens in een lade tegengekomen zijn toen ie op zoek ging naar donuts en gedacht hebben: 'sh** dit ligt er ook nog. Snel actie ondernemen'

  reageer
 • CJW

   

  Waarom vraagt de politie vaak pas na maanden(!!!) of mensen overvallers of ander soort criminelen herkennen? Ik weet b.v. echt niet meer waar ik was op welke datum en op welk tijdstip!

  reageer
 • Jordy

   

  Hij rende de spiek in, dat is volgens mij de zuiderzeewijk, en niet de atolwijk die door mevrouw de politieagent word verteld enfin, wat drijft zulke gasten?

  reageer
 • SJP

   

  Je gaat toch geen Action overvallen..? De hele inboedel is niet meer dan 100 euro waard ;)

  reageer
 • Mo Chadli

   

  3,5 maand geleden. Lekker op tijd!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert