Petitie tegen komst coffeeshop in Buiten

ALMERE

Inwoners van Almere Buiten zijn een petitie gestart tegen de komst van een tijdelijke coffeeshop aan de havenkom bij het Meridiaanpad.

Ze willen geen coffeeshop op die plek omdat er in de buurt scholen en speelplaatsen voor kinderen zijn. De bewoners zijn bang dat kinderen zo makkelijk in aanraking komen met drugs. Ook vrezen ze criminaliteit, geluidsoverlast en waardedaling van hun huizen. 

De drijvende coffeeshop is tijdelijk, voor de duur van zes jaar. Volgens de gemeente Almere is er nog niet definitief besloten waar de coffeeshop komt. 

reacties (13)

 • olaf

   

  Er is toch al een coffeshop in Almere Buiten, Place2B

  reageer
 • Stefan van Wijk

   

  Het argument dat het ter voorkoming van straatdealers het goed is om een coffeeshop te hebben, is waanzin. Géén coffeeshop èn géén straatdealers. Ga gewoon eens handhaven, politie. Maak van Almere niet zo'n vieze stad als Amsterdam.

  reageer
 • Freek

   

  Geen straatdealers is een utopie en echt niets van de grote steden. Ik kom zelf uit een klein dorp en ook daar had je straatdealers. Maar die verkochten naast wiet ook harddrugs. Veel gevaarlijker dus dan een coffeeshop waar enkel wiet wordt verkocht, omdat dan de overstap veel kleiner en makkelijker is.

 • michael

   

  We starten een petitie want we zijn tegen veranderingen ... we willen almere klein en kneurtig houden... ga lekker verhuizen !!!

  reageer
 • Henk

   

  Nu wordt er gedeald bij het jeugdhonk in de landgoederen buurt. Geen toezicht en overlast. Dus een goed plan.

  reageer
 • marjon

   

  Nu is er veel overlast in het park bij de schouting in almere buiten .daar word nu veel gedeald en gebruikt .ver van ook maar enige vorm van toezicht .geloof me dat is nog minder wenselijk

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • marjon

   

  Nu is er veel overlast in het park bij de schouting in almere buiten .daar word nu veel gedeald en gebruikt .ver van ook maar enige vorm van toezicht .geloof me dat is nog minder wenselijk

  reageer
 • Max

   

  Wat een geneuzel weer. Er komen nu ook al straatdealers in Buiten. En die beperken zich echt niet tot de plantjes. Of ooit gehoord van Darkweb sites? Daar kun je alles kopen. Dus waar gaat deze petitie nu over. NIMBY gedrag ten top.

  reageer
 • Hahaha

   

  Ik hoop echt dat die er snel komt. Elke keer naar Almere stad rijden is ook niks.

  reageer
 • Merel

   

  Ik ben ook tegen en heb ondertekend. Alles kan maar in Almere. En zes jaar tijdelijk?

  reageer
 • As

   

  Weg met die coffeeshop, los van overlast en dat er scholen in de buurt staan; de gemeente moet zich eens afvragen waar de shophouders hun voorraad vandaan halen. Voor zover ik weet is er geen groothandel voor en wordt het op niet legale wijze geproduceerd. Dus aan de ene kant creëerd de gemeente vraag door een coffeeshop toe te staan maar aan de andere kant proberen ze de teelt van wiet tegen te gaan door panden te sluiten waar een kwekerij aangetroffen is. Ik ben ook benieuwd hoe de gebouw eigenaren en energie leveranciers hier tegen aankijken omdat de panden waar grootschalige kwekerijen zitten vaak gehuurd worden en de stroom illegaal afgetapt wordt maar dat zal het gemeente bestuur natuurlijk een worst zijn.

  reageer
 • Evros

   

  Het kan allemaal in Almere ! Misschien een idee , bij Weerwind in de tuin of bij een van de wethouders ?!

  reageer
 • koos

   

  wat een onzin, er mag echt niemand van onder de 18 naar binnen daar net zoals in stad. is daar superstreng en beter dan straatdealers.

  reageer
 • WilmaAlmere

   

  Koos, je hebt volkomen gelijk, maar mensen hebben altijd wat te zeuren als er iets nieuws komt, maar tenslotte is dit beter dan straatdealers.

 • Hans B

   

  Dus u denkt dat het daarom in de buurt van de drijvende coffeeshop geen overlast komt? Nou, ik kan u verzekeren dat er dan onder andere lui van 18 jaar en ouder spullen kopen om die om de hoek op straat te gaan verhandelen.

 • Cynthia

   

  Helemaal terecht, de bewoners hebben gelijk. Weg met die coffeeshops in heel Almere. Ze trekken een bepaald publiek en geven overlast, hoe je het ook wendt of keert. Bovendien ook nog die aanzuigende werking. Het past al helemaal niet in een tijd waarin aan de ene kant het roken steeds meer wordt ontmoedigd en aan banden wordt gelegd en aan de andere kant we coffeeshops blijven toestaan. Maar ja, Almere doet wel vaker gek. En zes jaar noemen we tegenwoordig tijdelijk?!

  reageer
 • TLL

   

  War on drugs is allang verloren. Haal het uit de illegaliteit en zorg dat de overlast daarmee verdwijnt. Daar schieten de bewoners veel meer mee op.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert