Vlogaap Marria gaat soortgenoot Sony ontmoeten

ALMERE
Vlogaap Marria, de chimpansee die is opgevangen bij de Stichting AAP in Almere, gaat op 31 oktober voor het eerst een soortgenoot ontmoeten. Het afgelopen half jaar brachten haar verzorgers in beeld hoe de aap leerde zich weer als chimpansee te gedragen en plaatsten dat op het Youtube-account van de stichting.  

Marria werd als baby-aapje uit het wild geroofd en bracht 13 jaar door bij een Portugees gezin. Daar leefde ze volledig als mens. Ze keek tv, at met mes en vork en ging onder de douche. 

Marria ontmoet volgende week chimp Sony. Volgens AAP één van de meest sociaal vaardige chimpansees bij de stichting. De kennismaking wordt al weken voorbereid. Stichting AAP gaat de ontmoeting voor het eerst live in beeld brengen en uitzenden. 

 

reacties (2)

 • Maria

   

  Geweldige blog om te volgen. Complimenten voor verzorgers. Wat betreft persoonlijk/zakelijk gewin: herken ik niet het is mooi om te volgen hoe Marria wordt opgevangen en geresocialiseerd met haar soortgenoten!

  reageer
 • Anita

   

  Walgelijk van Stichting Aap om dit dier uit te buiten voor zakelijk/persoonlijk gewin, of dacht u soms dat de extra inkomsten alleen naar deze chimpansee gingen? Het is gewoon keiharde business!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert