Michael P. verdacht van verkrachten en doden Anne Faber

ZEEWOLDE
Oud-Zeewoldenaar Michael P. wordt door het Openbaar Ministerie onder meer verdacht van het verkrachten en doden van Anne Faber. Het OM onderzoekt nog of er sprake is van moord of doodslag. Ook wordt de 27-jarige P. verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Wat er precies is gebeurd is volgens justitie nog niet helemaal duidelijk en wordt nog steeds onderzocht. Volgens het OM heeft P. nog geen bekentenis afgelegd, maar werkt hij wel mee aan het onderzoek.
De beperkingen die eerder door de rechter waren opgelegd aan de verdachte, zijn woensdag opgeheven. Volgens het ANP wil de advocaat van de verdachte geen commentaar geven op de zaak.  

Anne Faber
Het lichaam van Anne Faber uit Utrecht werd op 12 oktober gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Dat was op basis van een verklaring van de oud-Zeewoldenaar. Hij kwam in beeld bij de politie nadat tijdens een zoektocht naar de vermiste vrouw haar jas werd gevonden in Huis ter Heide. Op deze jas werd een DNA-spoor gevonden dat van P. was. Ook zijn er bloedsporen van Anne aangetroffen in de auto die de verdachte tot zijn beschikking had. 

Pieter Baan Centrum
Justitie heeft er bij de rechter op aangedrongen dat de oud-Zeewoldenaar ook wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De rechter heeft daar mee ingestemd en de komende maanden wordt er een persoonlijkheidsonderzoek gedaan.

Pro-forma
Michael P. staat op 10 januari weer voor de rechter. Dat zal een pro-formazitting zijn en dat betekent dat de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld. 

 

reacties (4)

 • Sm

   

  Gelukkig worden rechtzaken in dit land gevoerd op bewijs en niet op opinie. Voorkomt toekomstige dwalingen zoals bij Lucia de B.

  reageer
 • Jan

   

  Die zaak was op bewijs, maar door de opinie werd dat opnieuw bekeken. En daardoor bleek dat het bewijs niet klopte. Je draait eea om. Het gaat in deze specifieke zaak om iets heel anders, nl, laten we dit soort types gewoon weer los op de maatschappij omdat ze zelf mogen uitmaken of ze beoordeeld worden door een psychiater en TBS krijgen. Met als gevolg deze verschrikkelijke misdaad.

 • Karel

   

  Dat er nog onderzoek is naar moord of doodslag! Lijkt me duidelijk, toch.

  reageer
 • Peter

   

  O ja? Dan weet je kennelijk niet het verschil ook wat betreft het leveren van bewijs. Zolang je niets weet over het onderzoek en de verklaringen kun je daar zeker als buitenstaander niets zinnigs over zeggen. Dat we MP allemaal de zwaarste straf toewensen doet daar niets aan af.

 • Peter

   

  O ja? Dan weet je kennelijk niet het verschil ook wat betreft het leveren van bewijs. Zolang je niets weet over het onderzoek en de verklaringen kun je daar zeker als buitenstaander niets zinnigs over zeggen. Dat we MP allemaal de zwaarste straf toewensen doet daar niets aan af.

 • Stefan van Wijk

   

  Ach, volgens .VV. en Den is dit gewoon een vervelende bijkomstigheid van een anderszins goed functionerend systeem. Collateral damage. Gewoon geen dubieuze sites lezen en doorlopen!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat moet ik er anders van maken. We willen als samenleving mensen toch graag een 3e of verdere kans geven?

 • Rob

   

  Geen straf is te hoog. Hij moet nooit meer vrijkomen. Maar ja, dat weet je maar nooit in dit land

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert