Aantal agenten uitgerust met bodycams

FLEVOLAND • Do 26 oktober 2017 | 13:50 • Donderdag 26 oktober 2017 | 13:50
Een aantal agenten in Almere en Lelystad draagt vanaf maandag een bodycam; een camera die op het lichaam wordt gedragen. Dat laat de politie Midden Nederland weten. 

De proef moet uitwijzen of bodycams het werk veiliger maken. Volgens de politie krijgen agenten geregeld te maken met agressie en geweld. Uit eerder onderzoek zou blijken dat dit minder gebeurt zodra mensen weten dat ze worden gefilmd. De test moet uitwijzen of dit inderdaad het geval is. 

Agenten mogen zelf bepalen wanneer ze de camera aanzetten, maar als ze opnames maken moeten ze dat wel aan omstanders laten weten. De camera mag alleen worden aangezet op de openbare weg en in openbare gebouwen, tenzij er sprake is van een noodsituatie of aanhouding op heterdaad. 

Behalve in Flevoland worden de bodycams onder meer ook in Amersfoort, Nieuwegein en Utrecht getest. De proef is onderdeel van een landelijk onderzoek en loopt tot maart volgend jaar. 

[https://twitter.com/PolitieFlevo/status/923518079543345152

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel