Boek over openbare kunstwerken

ALMERE • Do 26 oktober 2017 | 16:08 • Donderdag 26 oktober 2017 | 16:08
In Almere staan ruim 150 kunstwerken in de openbare ruimte. Voor stadsgids Marie-Josee Röselaers reden om het boekje ‘Beelden in Almere’ te maken.
 
Sinds het ontstaan van Almere is veel aandacht besteed aan de verfraaiing van de openbare ruimte. In de beginjaren was het vooral de Rijksdienst voor IJsselmeerpolders (RIJP) die de kunst schonk aan de stad. Later waren het de gemeente Almere, woningcorporaties, pensioenfondsen, particulieren, (bouw)bedrijven, kunstinstellingen en bewoners die kunstwerken hebben gerealiseerd.

De informatie over de meer dan 150 kunstwerken werd verzameld door Marie-Josée Röselaers. Ze is stadsgids en werkt voor Landart Flevoland. Ze raadpleegde meerdere websites en werkte samen met Almeerse kunstenaars. Ook de afdeling cultuur van de gemeente, woningcorporaties, bedrijven en bewoners hielpen mee. 

Het Cultuurfonds Almere heeft het project financieel ondersteund. Het boekje zal te koop worden aangeboden bij de VVV in Almere en op beeldeninalmere.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel