Schrijfster Ruijters wint Hebban Award

ALMERE • Do 26 oktober 2017 | 19:02 • Donderdag 26 oktober 2017 | 19:02
De Almeerse schrijfster Ilse Ruijters heeft de Hebban Award 2017 gewonnen in de categorie 'Beste Thriller'. Dat is donderdag bekendgemaakt in het radioprogramma Tijd voor MAX. De schrijfster kreeg de meeste stemmen voor de publieksprijs. 

Ruijters won met het boek ‘Later als ik dood ben’. Haar tweede thriller. Daarin beschrijft ze het verhaal van een vrouw die ontdekt dat haar verleden anders in elkaar steekt dan ze altijd gedacht heeft. De zoektocht naar antwoorden leidt onder meer naar een tbs-kliniek. 

'Later als ik dood ben' leverde Ruijters eerder een nominatie op voor een Gouden Strop. Ook haar eerste boek 'De onderkant van sneeuw' viel goed in de smaak. Daarmee won ze de Hebban Thriller Debuutprijs. 

De Hebban awards zijn publieksprijzen voor de beste boeken van het jaar, en zijn onderverdeeld in beste roman, de beste thriller, het beste non-fictieboek en de beste YA-roman. Daarnaast zijn er  twee juryprijzen: de Hebban Debuutprijs voor romans en de Hebban Thriller Debuutprijs.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel