Mishandeling na botsing, boze vader krijgt werkstraf

LELYSTAD
Een 32-jarige Lelystedeling is vrijdag veroordeeld tot 200 uur werkstraf voor het mishandelen van een man die hem en zijn gezin in hun auto had aangereden. Bij het ongeval raakten twee van de drie kinderen van de verdachte lichtgewond.

De verdachte sloeg de bestelbusbestuurder na de aanrijding in Lelystad op zaterdag 13 mei meerdere keren in het gezicht. Naar zijn zeggen uit ‘een vaderinstinct' om zijn kinderen te willen beschermen. Volgens de man werd zijn oudste zoon door de bestuurder en diens bijrijder belaagd. “Op dat moment ga je niet nadenken”, aldus de verdachte. Hij zou ook ‘in shock’ zijn geweest omdat een van zijn andere kinderen hevig uit zijn mond bloedde.

Maar volgens de officier van justitie bleek uit getuigenverklaringen dat de bijrijder en bestuurder na de aanrijding geen aanleiding voor het geweld hadden gegeven en dat de Lelystedeling gewoon wraak had genomen. Wegens poging tot zware mishandeling eiste hij vier maanden celstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Ook de politierechter verwierp het beroep op overmacht van de verdachte. “In die situatie had de aandacht vol uit moeten gaan naar de kinderen”, verweet hij de Lelystedeling. Wel vond de rechter alleen mishandeling bewezen en daarom hield hij het bij een werkstraf.

reacties (9)

 • Mona

   

  Ik reed eens per abuis een voorrangsweg op, waarbij de andere bestuurder lichtgewond raakte. NA 2 jaar voorkomen en rechter nam mij kwalijk dat ik geen contact had gezocht met slachtoffer. (wel de volgende dag geprobeerd maar ivm privacy mocht ik geen gegevens!) Uitspraak: 500,- boete en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar. Hoe krom zijn de straffen! Het waren 2 gespannen jaren achter t stuur. :-p

  reageer
 • Ikke

   

  Hele familie stond er in no-time bij. Gelukkig de politie ook!! En idd de man stond zich erg druk te maken en bekommerde zich niet om zijn kinderen.

  reageer
 • Trees

   

  Veel plezier met je strafblad!

  reageer
 • bROMSNOR

   

  Merkwaardig daar duidelijk te zien is dat de boze vader het ongeluk zelf veroorzaakt heeft door geen voorrang te verlenen waar dit wel vereist is.

  reageer
 • ev

   

  het was al lang geleden waarom weer aan het licht brengen terwijl er vanmiddag schippen zijn gezonken

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Haiku van de dag: lange remweg, kort lontje.

  reageer
 • Dick

   

  Vreemd, als je als burger iemand voor z'n kop slaat krijg je 200 uur werkstraf, als je als diender je volledige pistool leeg schiet op iemand die niet wil stoppen krijg je 150 uur voorwaardelijk. Terwijl een kogel toch echt dodelijker is dan een vuist. En niet aankomen met een diender mag geweld gebruiken, het moet wel gepast zijn en dat was het in deze niet.

  reageer
 • Wieke

   

  Het gaat in dit artikel over een man die anderen mishandelde, terecht dat hij daarvoor gestraft wordt. Andere zaken doen er hier niet toe.

 • Uhm...

   

  Mijn kind bloed uit zijn mond, dus ik ga iemand slaan. Huh??? Als dit is wat je doet in een opwelling, als jouw vaderinstinct meppen is, dan moet je even heel goed in de spiegel gaan kijken. Man, man, man….

  reageer
 • Klaas

   

  Dus als als je kinderen gewond zijn ga je iemand mishandelen, diegene gaat niet expres een aanrijding veroorzaken, beter had geweest je om je kinderen te bekommeren , steeds meer zinloze agressie in het verkeer. Niet achteraf voor de rechter met een smoes komen dat je niet kan nadenken .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert