VVD: kantoor Parkeerservice sluiten

LELYSTAD
De VVD in Lelystad wil het kantoor van Parkeerservice aan de Neringweg sluiten. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de liberalen. Volgens fractievoorzitter Edwin Hers kan de dienstverlening van Parkeerservice worden ondergebracht bij de publieksbalie in het stadhuis. Dat zou een besparing van zo'n 10.000 euro per jaar opleveren.

Exploitatie niet sluitend
De gemeente krijgt al tijden de parkeerexploitatie niet sluitend. Jaarlijks moeten er tonnen bij, ondanks alle efficiency-maatregelen. Parkeerservice regelt de uitgiftes van parkeervergunningen en abonnementen, doet aan handhaving en onderhoudt apparatuur in het Stadshart. Ook beheert het bedrijf uit Amersfoort de parkeergarages Zilverpark, De Waag, Neringweg en Bataviahaven. Dat kost de gemeente elk jaar 900.000 euro.

Verstandig
Hers is blij met elke euro die de gemeente op het parkeerbeleid kan besparen, maar benadrukt dat het voor de VVD vooral een kwestie is van verstandig met publieke middelen omgaan. "In het verleden hebben wij samen met de PvdA ervoor gepleit zoveel mogelijk gemeentelijke diensten in het stadhuis te huisvesten in plaats van dat elke organisatie een eigen onderkomen krijgt. Dat is zonde van het geld."

reacties (23)

 • Jan

   

  Scan auto? Echt niet, laatst nog gezien dat ze met twee figuren de auto's moeten controleren. Een voor en een achter die de kentekens invoert. Want je vergeet een ding, nl de auto's met gehandicapten parkeerkaart. Dus moeten ze alle auto's daarop controleren. Lachwekkend duur en zeker als er dan ook verlies wordt gedraaid, ophouden met dat gedonder met dat betalen op kenteken.

  reageer
 • Albert

   

  zo, toch maar mooi 1,11 % besparing straks...

  reageer
 • Bernhard

   

  900.000 euro is heel veel geld. waar gaat het geld van de bekeuringen heen? Ik heb vernomen, dat dit niet bij de Gemeente terecht komt. Bij navraag. Dat bureau uit Amersfoort wat kost dat? Is het niet beter de garages te verkopen met een stop op de kosten. Waarom zien de garages er zo vies en vuil uit terwijl medewerkers op een stoel bonnen zitten. Hoe is het met de leiding gesteld. Waarom wordt er bij gladheid niet of veel te laat gestrooid en zijn de trappen bij regen spekglad waardoor reeds enkele mensen al hun benen hebben gebroken. Wat is er echt mis met deze garages??

  reageer
 • Mark

   

  Wat efficiënt is? Gratis parkeren en dat landelijk rondbazuinen zodat ook mensen buiten Lelystad komen winkelen in het stadhart. Schande dat ze zich druk maken over 10.000 euro besparen op jaarbasis. Kijk eens wat een feestje kost van de vvd, bespaar daar op!

  reageer
 • HH

   

  Het legen van de betaalautomaten en langs al die auto's lopen om het bonnetje te bekijken, kostte natuurlijk ook heel veel geld. Muntautomaten hoeven nu niet meer gelegd te worden. En de auto's kunnen met een scanauto gecontroleerd worden. Allemaal om het goedkoper te maken. Maar wie de begroting 2018 doorleest, ziet daar staan dat het betaald parkeren inmiddels door de lage rente wel meer dan kostendekkend is! De auto wordt nu ook in Lelystad als melkkoe gebruikt om de algemene middelen van de gemeente aan te vullen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ko

   

  Afschaffen betaald parkeren.in zo’n jonge stad betaald parkeren? Volledig gebrek aan visie.797

  reageer
 • Maurice

   

  Hoezo efficiency? Sinds er kentekenparkeren bij de automaten op straat is ingevoerd en de wachtrijen oplopen tot soms 10 minuten, neem ik liever het risico op een prent (bij kort parkeren) en koop geen kaartje dan dat ik nog in de rij ga staan. Geen wonder dat de gemeente inkomsten mis loopt op deze manier. Schaf dat kenteken parkeren af op straat en stel die automaten gewoon weer in op bon achter het raam en munt betaling

  reageer
 • Tinus

   

  De VVD heeft er mede voor gezorgd dat in 2013 Perspectief opgedoekt werd en dat het overging naar ParkeerService, en nu mopperen.

  reageer
 • HH

   

  Parkeergarage Bataviahaven is toch samen met het grote parkeerterrein verhuurd aan Batavia Stad? Verder ben ik benieuwd of de VVD er dan ook voor zorg dat het stadhuis op zaterdag open gaat. Maar nog effectiever is: afschaffen betaald parkeren en afschaffen Parkeerservice. Verhuur het parkeerterrein bij het ziekenhuis aan het ziekenhuis. En verder gewoon gratis; fietsers hoeven ook niet te betalen, en automobilisten betalen al genoeg via de wegenbelasting en benzineaccijns. Ga daar maar een evenredig deel van claimen bij je partijgenoten in Den Haag.

  reageer
 • Gerard

   

  Tjongejonge dit slaat nergens op ik heb nog een contract t/m 2023 met Parkeeservice dus bekijk eerst t huurcontract voor je iets roept VVD!

  reageer
 • Henk

   

  Heerlijk met de verkiezingen op komst. Na het domme gedoe van de VVD fractie in Almere (meldpunt aangiften) gaat ook de VVD Lelystad los. Gelukkig gaan ze na de verkiezingen weer allemaal in ruststand

  reageer
 • Ron

   

  Overal vrij parkeren. Net als in Dronten. Opgelost.

  reageer
 • Cobus

   

  Ze mekkeren wel over wat het kost maar hebben niet over wat het opbrengt bovendien als je wat heb moet je van de parkeer garage naar het stad huis wat dan weer extra parkeer geld kost

  reageer
 • Jake

   

  Zo weinig?

  reageer
 • Jacob

   

  We weten nu wat het kost maar niet het bedrag dat het oplevert. En waaraan gaan die €900.000 eigenlijk op?

  reageer
 • Ilse

   

  Stoppen met parkeerbeheer. Prachtige besparing

  reageer
 • wijnschenk

   

  heb het woord service nooit begrepen ooit eens binnen geweest om geld te wisselen kon ook niet wat voor service was het????

  reageer
 • Stevie

   

  Omdat de gemeenteraadsverkiezingen er weer aan komen, niks meer en niks minder.

  reageer
 • Hendrik

   

  Als iets teveel geld kost, moet je er geen energie meer insteken, dus opdoeken die handel. Maak het parkeren gratis op werkdagen met de restriktie dat je 4 uur gratis mag parkeren. Daar heeft iedere automobilist een parkeerschijf voor in de auto liggen. Dan hoef je alleen nog maar boetes uit te schrijven voor degenen die dát overschrijden. En langparkeerders op het terrein bij de Lindelaan, dat staat toch altijd voor een groot gedeelte leeg.

  reageer
 • Barbara

   

  "Zonde van het geld", zeg dat wel met een stadhuis waar de kasteelzalen voor het oprapen liggen! Waarom komt het verstand van de VVD daar nu pas achter?

  reageer
 • Bb

   

  Je heb maar twee man nodig voor parkeerbeheer meer niet en dan kost het geen 900000 euro

  reageer
 • Antje Ha

   

  Natuurlijk is het binnen bij de balie gratis (of niet)? Dit gaat toch nergens over. Euro 10.000 op zo'n jaarbudget.

  reageer
 • Stevie

   

  Krijgen we binnenkort gemeenteraadsverkiezingen ofzo ? Ze vallen nu over 10.000 euro maar pompen wel nog ff snel 600.000 in de Agora en Kubus.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert