VVD start meldpunt over politieaangiftes

ALMERE
Aangiftes bij de politie waar niks mee wordt gedaan, daar is de Almeerse VVD helemaal klaar mee. De partij is een meldpunt gestart waar Almeerders hun ervaringen met de politie kunnen delen.

Volgens de VVD hebben zij het onderwerp de afgelopen jaren meerdere keren aangekaart in de gemeenteraad, maar is de maat nu vol. Onlangs werd bekend dat in de regio Midden- Nederland zo'n zes van de tien aangiftes nooit worden onderzocht.

Een woordvoerder van de Nationale Politie verklaarde eerder het volgende: "We moeten keuzes maken. We laten veel aangiftes liggen, omdat het vaak om verzekeringskwesties gaat. Zoals een deuk in een auto of een gestolen gps-systeem. Dan zetten we liever mensen op een zware mishandeling of liquidatie."

Vragen die VVD heeft:
- Hoe werd u behandeld door de politie?
- Waarom werd de aangifte niet opgenomen?
- Wat is er gebeurd met uw aangifte, heeft u ooit nog iets gehoord daarna? 

Via het meldpunt kan iedereen zijn of haar verhaal delen met de VVD. De partij gaat de verhalen bundelen en op die manier het onderwerp nog eens op de politieke agenda zetten. 

reacties (27)

 • koos

   

  ach ja, de verkiezingen komen er weer aan he

  reageer
 • .\/\/.

   

  Toch wel bijzonder: tot voor kort was alles de schuld van de PvdA. Maar nu die partij (bijna) niet meer bestaat moet je wat anders hè?

  reageer
 • Karel

   

  Misschien is het beter als de VVD in Almere voor meer boa's gaat zorgen. Die zijn immers in dienst van de gemeente en mogen verdachten aanhouden, identiteiten controleren, onveilige situaties inschatten en verbaliseren. Lijkt me effectiever dan dit zinloze meldpunt. Kost natuurlijk wel wat.

  reageer
 • Klaas

   

  Ze leggen de schuld van het falende landelijke beleid van de VVD onbeschaamd neer bij de politie van Almere. Hebben ze echt zo’n grote blinde vlek of denken ze dat we gek zijn?

  reageer
 • ErikF

   

  VVD.... is dat niet je de partij die de politie afgelopen jaren in het kader van bezuinigingen heeft gesloopt? VVD Dat is toch die partij die geen extra geld naar de politie wilde om de problemen op te lossen? De laatste paar ministers die verantwoordelijk waren voor onder andere de politie, van welke partij waren die ook alweer? VVD? En nu een meldpunt in het leven roepen over de problemen bij de politie.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almeerder

   

  We hebben helemaal geen meldpunt nodig om te weten dat de politie te weinig capaciteit heeft om alle aangiftes in behandeling te nemen. De schuld ligt niet bij de politie, maar bij de beleidsmakers en wie maakt het beleid? Juist! De VVD.

  reageer
 • Wethouder Hekking

   

  Als kritische burger waarschuw m’n mede inwoners graag. De VVD, u kent deze partij wel want zij waren voor de Floriade, proberen weer kiezers naar zich toe te trekken met deze campagne. In plaats van zich met de echte Almeerse problemen bezig te houden, werpen ze weer eens een rookgordijn op als afleiding. Uiteraard houdt ik het netjes maar deze partij is absoluut onbetrouwbaar.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Zo, er komen weer verkiezingen aan? Het stemvee wordt van stal gehaald en vind een tafel gedekt met allerlei lekkers. Nu is het alleen zo dat, en daar is de VVD kampioen in, al dat lekkers / die mooie beloftes, direct na de verkiezingen in de prullenbak verdwijnen. Beste VVD , u heeft de afgelopen ACHT jaar er juist op dit gebied een enorme bende van gemaakt en nu trots roepen dat het een schande is en we er wat tegen moeten doen? Tjonge. Hoezo " geloofwaardig" En voor de VVD stemmers: U heeft u huis al afbetaald? ennuh hoe zit dat ook alweer met die Hypotheekrente aftrek die de grote VVD baas garandeerde?

  reageer
 • Karel

   

  De politiek hier denkt dat de burgers als een stel hersenloze kippen rondrennen en verder niet nadenken over wat ze voorgeschoteld krijgen. Het is helaas niet alleen de VVD die zijn verantwoordelijk niet neemt. In Almere heeft de politiek grote maling aan wat de inwoners vinden en denken. Tegen verkiezingstijd krijgen we weer mooie maar zouteloze praatjes.

 • Henk

   

  Ik start een meldpunt over de VVD. - hoe werd u afgelopen 4 jaar door Rutte II behandeld - heeft u de beloofde €1000 van Rutte al ontvangen - heeft Rutte uw stem ik n het Oekraïne referendum al uitgevoerd - etc etc Ik denk dat mijn meldpunt loze beloften door VVD gaat winnen.

  reageer
 • Hallo

   

  Bestaat er al een meldpunt voor onzinnige meldpunten?

  reageer
 • gdfr

   

  Ik heb ook wel eens gehad dat de politie een aangifte van diefstal niet echt goed behandelde, aan de andere kant maakte ik een situatie van bedreiging mee waarbij de politie Lelystad heel erg snel en goed reageerde, waar ik ze erg dankbaar voor ben. Probleem zit in de landelijke politiek, en zeker niet bij de agenten van de noodhulp op straat. Die zijn echt wel goed bezig.

  reageer
 • Hans Dijk

   

  Er zijn al landelijke onderzoeken naar oa dit fenomeen. Deze VVD leden weten in het geheel niet waar ze het over hebben.

  reageer
 • Mars

   

  Hey ironische is nou juist dat het met name de landelijke VVD is geweest die met bezuinigen op de politie geholpen heeft dit probleem te creëren.

  reageer
 • Fred

   

  jaren lang te weinig geld uitgeven aan politie en justitie met de VVD aan het roer en nu ineens gaan roepen dat de politie te weinig tijd heeft om aangiftes op te nemen. Wie was ook alweer de regisseur van de Nationale Politie. Was dat niet een VVD'er?

  reageer
 • Marcello

   

  Het is verkiezingstijd ......... Dat is wel duidelijk

  reageer
 • Boels

   

  Rond een jaar geleden is mijn fiets (in perfecte staat) gestolen. Aangifte met alle bijzonderheden gedaan. Geen vervolg, werd overigens netjes gemeld. Wildwest wil ik niet, maar als je daar gesnapt werd bij het jatten van een knol dan kreeg je de strop. Het begint altijd met kruimelwerk en als dat niet aangepakt wordt volgt het grovere werk wel.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Haakt u even in? 'het is verkiezingstijd, het is verkiezingstijd, het is verkiezingstijd, het is verkiezingstijd'

  reageer
 • Lekker makkelijk

   

  De VVD kan zich er beter hard voor maken dat er meer agenten bij komen. Dan komt er ook capaciteit om zaken beter aan te pakken.

  reageer
 • Jond

   

  Geef de schuld maar aan de politie!! Moskeeën bewaken, Islamitische scholen bewaplken, Hét Anne Frankhuis bewaken...... Het komt er allemaal bij!!! Met de nadruk op "bij"!! Gééf geld!! Geen loze beloften!!

  reageer
 • Karel

   

  De VVD is er klaar mee. Nou, ik ben er al veel langer klaar mee. Nu ineens een meldpunt? Verkiezingen in aantocht zeker? De vraag is natuurlijk: wat gaat er gebeuren. Mensen kunnen melden, uiteindelijke bundeling door de VVD, en vervolgens op de politieke agenda. Dat duurt allemaal zeker tot na maart 2018 en daarna raakt het zachtjes op de achtergrond.

  reageer
 • Stevie

   

  "We moeten keuzes maken". Kan die flitsagent op de a6 (hmp 61,4, of bij blocq van kuffelaar) niet af en toe wat aangiftes vanuit de auto uitwerken ? Time-management zeg maar.

  reageer
 • Peter

   

  Hoeveel boter kun je op je hoofd hebben. Jarenlang een VVD minister gehad die verantwoordelijk was voor de politie. Het drama van de Nationale Politie onder Opstelten. Bezuinigen op de politie en defensie. En nu met de verkiezingen in aantocht gaan roepen. Laat ze hun VVD minister eens ter verantwoording roepen.

  reageer
 • hans

   

  Helemaal mee eens!

 • Almerica

   

  Verkiezingen komen eraan. VVD heeft zeker stemmen nodig.

  reageer
 • Marian

   

  Komt er dan ook meer personeel bij de politie om de achterstand weg te werken VVD?

  reageer
 • Verkiezingen

   

  Goh, veiligheid speelt onder Almeerders. De verkiezingen komen eraan... Heee, een meldpunt! Jammer dat dit nu net een landelijk item is. Even kijken, welke regeringspartijen hebben dit op hun geweten? Grappig, de VVD.

  reageer
 • Kees

   

  Touché

 • Roel

   

  De gemeenteraadsverkiezingen zijn weer in zicht. Eerst bezuinigt de VVD op landelijk niveau op veiligheid en justitie en nu dus de vermoorde onschuld uithangen. Hoeveel erger wil je het nog hebben?

  reageer
 • Barbara

   

  Start zo'n meldpunt maar meteen in Lelystad. En dan geen gezellig onderonsje met ervaringen uitwisselen als troostprijs, maar daadwerkelijk achterstallig optreden alsnog uitvoeren.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist, maar dan niet door een partij, maar gedragen door de gehele gemeente raad of door de Rekenkamer.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert