'Te weinig klanten voor Hudson's Bay'

ALMERE
De vestiging van warenhuis Hudson’s Bay in Almere heeft weinig toekomst. Dat zegt Jan Louwris van data-analysebureau Whooz in Trouw. De winkel kan volgens hem niet genoeg klanten trekken om rendabel te worden.

Hudson's Bay moet het hebben van jonge hoogopgeleide mensen met een goede baan en van welvarende gezinnen met puberkinderen. Whooz bekeek of er genoeg van deze rijkere mensen zijn te vinden rond de nieuwe vestigingen van het Canadese concern. Almere telt er ongeveer 4000. "Pas vanaf grofweg 14.000 huishoudens met potentiële klanten wordt een locatie echt interessant", zegt Louwris.

Alleen kansen in grotere steden
De kansen voor de vestigingen in Zwolle en Enschede zijn volgens Louwris ook niet groot. Alleen voor de filialen in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Leiden en de geplande vestigingen in Utrecht, Haarlem en Amstelveen kunnen volgens hem goed draaien. Voor de overige winkels gaat het erom spannen.

'Vertrouwen in de toekomst'
Hudson’s Bay zegt in een reactie dat over de locatiekeuze van de Nederlandse vestigingen zorgvuldig is nagedacht. "We hebben dan ook het volste vertrouwen in de toekomst van deze winkels."

reacties (37)

 • M.A Glinthuis

   

  Nou ik ben blij met deze winkel hoop dat hij blijft heb al wat leuke truien gekocht en mooie sierraden eidelijk weer een keer met plezier gewinkeld gaat hij weg dan word er voor mij niet meer winkelen in almere .

  reageer
 • Stephan

   

  Ik hoop dat het een blijver is. Sommige merken verkopen andere winkels ook zoals bijvoorbeeeld PME. Of het aanbod te duur is? Ach, Superdry is ook niet goedkoop.

  reageer
 • Mark

   

  Ik ben blij met Hudsons in Almere. Eindelijk weer een shop voor mensen met een wat bredere beurs, V&D kwam ik al 2 jaar niet vanwege de afzichtelijke mode en ditto kwaliteit. Daarbij nog die belachelijke nauwe ingang die niet uitnodigd om je doorheen te persen de winkel in. Nu die lift nog , die is nog steeds dramatisch.

  reageer
 • Karel

   

  Zeker een verbetering van het centrum en een kwaliteitszaak. Wij zijn er al enkele keren geweest en kochten een paar mooie spullen. Ik denk dat het wel beter gaat lopen, in het weekend is het trouwens behoorlijk druk. Vergeet niet dat het bij V&D vanaf buiten drukker leek, omdat veel mensen ook voor La Place op de benedenvloer kwamen. Brood, pizza's, chocola, de kleine cafetaria. Het was misschien beter geweest als Hudson ook op die plek La Place had gehandhaafd. Van de lift weet ik niet, wel was ik blij met de grote paskamers, nog niet eerder zo gezien.

 • Marja van Bockel

   

  Zorg toch eens voor gratis parkeren en sluit de drugsdealers en -gebruikers op. Er is geen benul van economisch beleid in het Stadhuis.

  reageer
 • Paul

   

  Toevallig met mijn echtgenote daar gewinkeld. Inderdaad in eerste instantie denk je wat keeg. Maar dat komt omdat je vergelijkt met V&D. We zijn uitstekend geholpen en hebben een heel mooi jurkje gescoord. Blij mee met deze aanwinst.

  reageer
 • Bas

   

  Fijn dat ze dan die week toch iets verkocht hebben. Hopelijk is de ruiltermijn verstreken.

 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  In een verzadigde markt zal men als vastgoedbelegger geduld moeten hebben tot bepaalde bedeelde het beter zullen krijgen! "Dan hebben we het voorlopig niet over woningbouw!"

  reageer
 • Bas

   

  Zo herkenbaar

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Wat een gretig om zo'n negatieve opinie van een enkel persoon te publiceren en vreemd dat zoveel (40 is eigenlijk niet veel) mensen deze nonsense beamen. Kijk met je ogen of stem met je voeten. Wees dankbaar voor wat we hier in Almere allemaal hebben.

  reageer
 • CBS

   

  Inwoners van Almere zijn even rijk als de gemiddelde Nederlander. Ze hebben gemiddeld 23.500 euro per persoon per jaar te besteden. Dat is evenveel als het landelijk gemiddelde van 23.500 euro. 9,5% van de mensen uit Almere hoort bij de rijkste 10% van Nederland. Bron: CBS Komt wel goed met dat Hudsons Bay, maar op OF zijn het altijd dezelfde azijnzeikerds die altijd willen klagen en negatief willen doen! Gebruik die energie eens voor iets positiefs en misschien dat jij dan ook wat kan kopen in Hudsons Bay

  reageer
 • Hannes

   

  Hoogopgeleide, middenopgeleide, laagopgeleide; allen met een goede baan vormen samen één mesthoop. En dat wordt weer gezuiverd met duurzamen azijn!

 • HH

   

  20% van de Nederlandse huishoudens heeft volgens het CBS per jaar meer dan €100.000 bruto totaalinkomen. Almere heeft iets van 80.000 huishoudens. Zelfs als hier iets minder dan die 20% meer dan € 100.000 te besteden, dan nog wordt aan de 14.000 huishoudens met potentiële klanten voldaan. Zelfs zonder klanten uit de regio. Die Louwris kletst dus maar wat; lekker negatief doen. Alleen de Randstad is geweldig. Zelfs Amstelveen met zijn 80.000 ook lang niet allemaal zo rijke inwoners...

 • .\/\/. .

   

  Als je jong en welvarend bent is Almere wel de laatste stad waar je gaat wonen. Je hebt dan immers de vrijheid om een woonplaats naar keuze uit te zoeken. Hudsons bay is niet gek, de winkel is ook prima geschikt voor de wat minder bedeelden. Anders was deze winkel echt niet in Almere geopend.

  reageer
 • Mark

   

  Van de 4000 wonen er 1500 in Hout- Overgooi & Duin. Denk je nou echt dat die structureel naar het centrum komen? No way. Won zelf in Hout kom maximaal 1 kee per half keer in het centrum en ken er weinig die dat meer doen.

  reageer
 • desiree

   

  Inderdaad komt iedereen gewoon naar het centrum. Waarom zou je naar oude beperkte dorpen rijden om minder keus en lastig parkeren te ervaren. De mensen van buiten komen naar Almere en niet andersom.

 • Hannes

   

  En laag opgeleiden mensen met een goede baan, die gaan winkelen waar een goede ligging en kwalteit is en dat is in Amsterdam waar een poppenkast staat!

  reageer
 • Danny

   

  Ik was er laatst op een zaterdag, geen te bekennen daar, alleen La PLace zat stampens vol.

  reageer
 • Boels

   

  Ik vraag mij af wat zo'n "data-analyse" bureau beweegt. Elke boerenknul (of meid) kan gegevens van het CBS gebruiken voor een "analyse". "Analyse" klinkt misschien voor velen indrukwekkend, meer dan wat gegoochel met cijfers is het niet, laat staan dat het enig voorspelbaar vermogen bezit. Als een winkelketen in moeilijkheden komt dan ligt dat hoogstwaarschijnlijk aan het internetwinkelen. Heb je geen "analyse" voor nodig.

  reageer
 • Dick

   

  Denk ook niet .ik zelf winkel nooit in almere vind het niks ga altijd naar hilversum veel gezelliger .

  reageer
 • Flevo

   

  Ik ging ooit vaak naar Hilversum ( heb er gewoond zelfs), vind er niets meer aan. Het Almeerse centrum heeft meer te bieden en is mooier.

 • Steven Stedenwijker

   

  Onwaarschijnlijk. Je kan er niet parkeren en alles is hartstikke krap. Veel keus is er niet en het is zeker minder dan in Almere. Tot twintig jaar geleden ging ik ook wel eens naar Hilversum, ik kan mij nu niet herinneren wanneer voor het laatst.

 • RealityCheck

   

  Ach, realisme doet pijn soms. Maar dit was al langer bekend, en niks nieuws. Het winkelcentrum is mooi als je van moderne architectuur houd, maar veels te duur. En daar ligt het probleem. Dit hebben burgers te danken aan de gemeentebesturen van de afgelopen 20 jaar, met name VVD en PvdA. Het moest en zou grandeur hebben, en het was een wedstrijdje verplassen tussen gemeente Almere en de omringende gemeentes. Kent u die uitspraak 'bovenregionale' uitstraling nog van Jorritsma? Niemand die het buiten Almere iets interesseerde.. Maar ja alles voor het prestige, en het eigen VVD ego. Het winkelcentrum koste rond de 300 miljoen, dus de huurprijzen zijn navenant. En dat betekend dat geliefde winkels als de oude boekenzaak failliet ging. En nu zou het Gooi moeten komen shoppen in Almere? Die mensen gaan naar Amsterdan en Utrecht. Die zijn niet geinteresseerd in ketenformules die Almere zitten. Die willen exclusieve winkels, en die zijn er gewoon niet in Almere. Tel daarbij op dat de mensen steeds meer bestellen via internet, en je weet dat een winkelcentrum zoals in Almere geen toekomst heeft in de huidige vorm. Maak het interessanter voor meer horeca, en in plaats van winkels waar je primair koopt, moeten winkels veel meer demoruimtes worden, waar je een product beleeft, echt in je handen kan houden. Dat is de reden voor het succes van Mediamarkt bijvoorbeeldt..

  reageer
 • Flevo

   

  En dan moeten mensen hier vooral lekker blijven mekken en zeuren, dan gaat iedereen nog geloven ook hoe slecht het in Almere is. Zelf heb ik een hekel aan winkelen in Amsterdam, te veel, te druk , niet mijn ding. Dat geldt zeker voor meer mensen. Ik denk ook dat demowinkels een verstandige optie zijn, maar ook daar zal commentaar op komen ....

 • Martin

   

  Ter info : veel mensen uit ‘t Gooi (Hilversum) komen regelmatig naar Almere Stad om te shoppen. Nee, zij gaan niet allemaal naar Amsterdam en Utrecht.

 • Bas

   

  Maaruhhh de MediaMarkt in Almere loopt ook al niet best hoor!

 • joop

   

  Dat is wel heel veel reclame voor deze man zijn kleine bureautje.

  reageer
 • Bas

   

  Te weinig hoogopgeleiden in Almere. Dat verwacht je niet

  reageer
 • Stevie

   

  Dat verwachtte ik nu juist wel.

 • HH

   

  14.000 huishoudens met hogere inkomens als potentiële klant is voldoende? Dan redt HB in Almere het wel. 't Gooi en Zeewolde hebben behoorlijk wat hoge inkomens, en Almere zit ook niet helemaal op minimumniveau. Sterker nog: tal van middelgrote steden met een stevige regiofunctie met een regio van minimaal 250.000 inwoners zijn dan ook een serieuze kandidaat voor HB.

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die...)

   

  Het klopt dat er redelijk veel hoge inkomens in Zeewolde zitten. Maar daar gaan ze voor hun inkopen toch echt naar Harderwijk, Zwolle en Amersfoort. Almere trekt niet omdat het geen uitstraling heeft en een ronduit slecht imago op het gebied van leefbaarheid en criminaliteit. In Almere zullen ze het dus niet moeten hebben van Zeewolde.

 • Peter

   

  Almere leeft boven haar stand. Ze hebben een prachtig luxe winkelcentrum neergezet, maar hebben vergeten dat de meerderheid van de Almeerders leeft van een uitkering. Gevolg hoge winkelhuren en weinig klanten. Hudson Bay heeft er last van, maar ook foodplaza en tal van andere winkels.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  De meerderheid heeft AOW of WAO? Wat een onzin. Overigens is HB niet voor de meerderheid...

 • Ed

   

  Het prijsverschil tussen een goedkoop en een duurder kledingstuk gaat helaas niet naar de arbeid(st)er in het naaiatelier.

  reageer
 • Koos

   

  Ach die meneer heeft zeker een boekje te verkopen

  reageer
 • willem-stad

   

  Naarden ,Bussum en Huizen liggen op 15 min. afstand. Een beetje adverteren in die Gooise weekbladen kan geen kwaad. Maar, sorry, HB vraagt erom door zulke enorme prestige panden te betrekken. Geen medelijden met die te groot denkers.

  reageer
 • Maartje

   

  Deze doelgroep gaat naar Utrecht en Hilversum. Mensen uit het Gooi hebben het niet zo op Almere. Bij postcode checks bij V&D bleek dat al. Ook V&D in Almere was zeer slecht draaiend.

 • Tries

   

  Van de week even een kijkje genomen daar... veel weg van v&d maar er liep meer personeel dan winkelend publiek. Nu was ik er op een doordeweeksedag dat dan wel. 3e etage schrijfwaren. .. nergens te vinden. Erg jammer... als ik dan moet kiezen tussen bijenkorf en hudson bay gaat mijn voorkeur naar de bijenkorf. Fijn dat de winkel gevuld is en geen leegstand pand maar weinig meerwaarde aan almere. ..

  reageer
 • HH

   

  Bijenkorf...ook totaal niet boeiend. Al in geen jaren meer geweest, en de keren daarvoor dat ik er was niets gekocht. Eigenlijk heeft Nederland in vergelijking met de buurlanden geen enkele boeiend warenhuis. In elke middelgrote stad in Engeland is er al een interessanter winkelaanbod. Duitsland idem.

 • Rob

   

  Ja prijzen vallen altijd tegen als je het hele jaar uitverkoop hebt en daarnaar op jacht bent. Zijn de zelfde mensen van de plofkip en de kiloknallers.

  reageer
 • Almere Republic

   

  Ik denk dat Almere zich beter kan afscheiden van Flevoland, of in elk geval van Omroep Flevoland. Nieuws uit onze stad wordt continu op een negatieve manier gebracht door die Lelystadse kliek. Ga dan lekker in je eigen namaak Outlet-dorp shoppen dan met z'n tweederangskwaliteits "aanbiedingen".

  reageer
 • Bas

   

  Omroep Flevoland is inderdaad gevestigd in Lelystad, zo ook de medewerkers, maar Omroep Flevoland brengt gewoon keurig nieuwswaardig nieuws. Nu kan dat niet altijd in de gloria nieuws zijn voor Almere.

 • Wieke

   

  Wat een negatief artikel, jammer altijd dat zeuren ... Geef het een kans. Deze mijnheer draagt niets bij met zijn artikel.

  reageer
 • Ron

   

  had je wat anders verwacht dan is toch niet normaal die prijzen

  reageer
 • Claartje

   

  Wel als je alleen maar op koopjesjacht en op outletstores gericht bent en niet meer gewend dan dat. Veel mensen zijn vergeten wat een goed en normaal product eigenlijk moet kosten. Wat verwacht u dan van broeken van een tientje of twee, drie. Van shirts en truien in dezelfde prijsklasse? Wat is het normale uurloon voor iemand die daaraan werkt. Je wilt gewoon voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, maar zo werkt het niet.

 • Polderbewoner

   

  Zo als alles in Almere, het wordt voorgeschoteld of er veel te besteden is maar de werkelijkheid is echt anders.

  reageer
 • Bertus

   

  Aangezien Almere een bijeen geraapt zooitje is zal het nooit wat worden. Afvoerputje

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik woon er meer dan twintig jaar, het raakt mijn hart niet, het winkelcentrum is een treurige bedoening. Maar 'een samengeraapt zooitje'....nee het zijn gewone mensen zoals u en ik, die er leven.

 • Martin

   

  Gun het de tijd. Almere groeit. Ook het besteedbaar inkomen.

  reageer
 • Claartje

   

  Ja, inderdaad. Direct al kritiek, terwijl het een geweldige aanwinst is in het centrum. Laten we er blij mee zijn! En La Place weer terug, is ook fijn. Was Almere trouwens niet genomineerd voor beste winkelcentrum o.i.d.? Maar los daarvan, als je veel langer met duurdere spullen doet dan is goedkoop uiteindelijk ook duurkoop. En beter voor het milieu ook, en dan heb ik het niet eens over de vele kinderhandjes die aan die goedkope kleding zitten.

 • Jeroen van G

   

  Ik ben een keer in de winkel geweest en dacht gelijk, hoelang gaan ze het redden want bij de V&D werd goed gekocht vanwege de merken plus dat er veel in de aanbieding was. Het zal geheid failliet gaan, de vraag rest alleen nog wanneer.

  reageer
 • Claartje

   

  En je ziet wat er met V&D is gebeurd, zo goed ging het! Afzeiken is zo makkelijk.

 • LISCHA

   

  En afzeiken maar weer. Sorry, is er eindelijk weer iets nieuws in de stad en dan moet dat meteen afgekraakt worden. Beetje positief blijven hè!

  reageer
 • Maartje

   

  Het voel mij nu al 3 keer op hoe uitgestorven deze winkel is. Zal inderdaad niet lang duren met dit filiaal...

  reageer
 • Claartje

   

  Dit soort meldingen zullen niet goed doen. Het lijkt me ook erg voorbarig. Ik vind het een heel fijne winkel en een aanwinst voor het centrum, waar veel te veel dumpkledingshops zitten die het vaak niet eens redden. Zelf ben ik blij met het duurdere aanbod, vooral van kleding, want het is gewoon kwaliteitsspul.

  reageer
 • Barbara

   

  Er komt vandaag of morgen hopelijk een einde aan die belachelijk vele dumpwinkels. Mensen gaan kiezen voor kwaliteit, ook degene met een smalle beurs! Goedkoop is duurkoop, en beter een trui die je tig keer kunt wassen en nog in model blijft dan tegen de duurzaamheid in je blauw betalen aan wegwerp kleding. Er moet echt iets veranderen in de aanschaf van kleding, want de tweehandskleding bedrijven waar er ook teveel van zijn verkopen tegenwoordig ook allen nog maar troep. Troep voor veel geld. Er wordt ook daar geen kwaliteit meer aangeleverd. Dat was 15 jaar terug echt anders.

 • Kees

   

  2x geweest in Almere, wat een lege saaie winkel, nog minder te vinden dan v&d. Veels te veel personeel, meer dan klanten, 1 rondje door de winkel aan het is alleen maar 20x dag meneer. Heel irritant. Voor mij niets.

  reageer
 • sjees

   

  Volgens mij hebben we een hockeyclub hier. genoeg animo dus

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert