Reddingsdiensten rukken uit voor omgeslagen boot

ALMERE
De reddingsdiensten zijn rond het middaguur massaal uitgerukt na een melding over een omgeslagen catamaran op het IJmeer bij Almere. Reddingboten uit Huizen, Marken en Lelystad, berger Cobra en de SAR heli werden opgeroepen.

Het ongeluk gebeurde ongeveer een kilometer uit de kust bij de Muiderhoek. Politievaartuig P255 was snel ter plaatse en kon één opvarende uit het water redden. De tweede opvarende stond al op de dijk, waar ook de catamaran was gestrand.
reacties (3)

 • Flevoburger

   

  Wat een voorbarige conclusies allemaal. Ja er stond een heftige wind en Ja je moet van goede huize komen wil je met dit weer het water op gaan. Maar zie het maar als motorrijden: niet iedere motorrijder is capabel om de TT in Assen te rijden.... En zelfs bij die gekwalificeerde TT race's gaat er ook wel eens onderuit. En de kosten? Wat kost de inzet van hulpdiensten tijdens een potje voetbal tussen Ajax en Feyenoord?

  reageer
 • Harry Klein

   

  Een forse rekening aan de eigenaar neem ik aan?

  reageer
 • Schipper

   

  Gelijk een bekeuring uitdelen aan zulke gasten er sta al van af gisteren een waarschuwing van west tot nw 7 en in de avond 8

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert