BIJ1 van Sylvana Simons mogelijk ook in Almere

ALMERE
De partij BIJ1 van Sylvana Simons doet volgend jaar misschien mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Almere. De partij heeft al een afdeling in Almere. Dat laat de partij van Simons weten op Facebook

Zo is op de pagina te lezen dat de verkiezingsuitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in maart van dit jaar een goede aanleiding is om in ieder geval met Afdeling Amsterdam mee te doen aan de verkiezingen. "Haalbaarheid in andere gemeenten wordt op dit moment enthousiast onderzocht. Naast onze afdelingen in Almere, Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen onderzoekt het bestuur de mogelijkheden om in andere gemeenten een afdeling op te zetten."

Simons' partij heette eerst Artikel 1, maar die naam is dit weekend omgedoopt tot BIJ1. De rechter oordeelde afgelopen zomer dat de partij van Simons de naam Artikel 1 niet meer mocht gebruiken omdat die al toebehoorde aan een kenniscentrum tegen discriminatie. 

Artikel 1 wist bij de Tweede Kamerverkiezingen geen zetel te bemachtigen. Wel haalde de partij in Almere 1,9 procent van de stemmen naar zich toe.
 

reacties (7)

 • .\/\/.

   

  Het is niet goed of het deugt niet natuurlijk. Maar als je hoort wat Sylvana Simons allemaal naar haar hoofd geslingerd heeft gekregen toen ze haar mond open deed...toen besefte ik dat Nederland dus een groot mentaliteitsprobleem heeft.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Of Bij1 plagiaat is of niet, als ze tegen de Floriade zijn maken ze kans op mijn stem.

  reageer
 • kees d.

   

  Wil alleen maar geld verdienen en er weinig meer voor doen. Pas maar op.

  reageer
 • Hans D

   

  Jij durft het geld verdienen te noemen. Zo’n 1 issue partij blijft niet lang bestaan. Zeker als het enkel en alleen gaat over de Zwarte Piet discussie.

 • grondstof

   

  Hopelijk blijft het bij de partij bij slechts 1 kandidaat, zij heeft in het verleden duidelijk laten zien een onruststookster te zijn. Van BIJ 1 zou het naar BLIJ 1 getransformeerd kunnen worden om duidelijk te maken dat ze een eenling in de politiek is.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Een videotestbeeld met een naam die als bedenksel eigenlijk al in gebruik is... Weliswaar bij een lokaalbedrijfje maar erg slim is dat niet. Het zal even lekker worden wanneer ze dit nu met opzet doen. Dat ze dat niet wisten lijkt mij onwaarschijnlijk.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • August

   

  Tja een partij die drie maanden met een nieuwe naam bezig is en dan een naam kiest die al in gebruik is daar kan je geen vertrouwen in hebben.

  reageer
 • Ronald B

   

  Sorry hoor, maar wel een beetje dom. Want ook de naam BIJ1 is al veel langer gebruik, o.a. bij een therapeutisch centrum. Kijk als jij je 1x vergist kan gebeuren. Maar 2x over hetzelfde komt niet echt slim over. Even googelen en het was al vrij snel duidelijk geweest. Ben benieuwd wat ze nu gaat doen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert