Dierenbescherming waarschuwt voor nepcollectant

LELYSTAD
In Lelystad is een nepcollectant actief die langs de deuren gaat om zogenaamd 'geld op te halen voor de Dierenbescherming'. Het goede doel in kwestie zegt dat de collecteweek begin oktober al geweest is en raadt aan om altijd naar een legitimatiebewijs te vragen. 

Hanzepark
Via de website van Omroep Flevoland kwam de melding binnen dat aan de Kopenhagenlaan, in de wijk Hanzepark, een vrouw had aangebeld en zich had voorgedaan als officiële collectant. De bewoner gaf geld en realiseerde zich daarna pas dat hij was beetgenomen.

Protocol
Volgens Marieke van Dijk van de Dierenbescherming werken alle landelijke goede doelen samen en hebben zij een collecteprotocol opgesteld. Daarin staat onder meer dat op de legitimatiebewijzen de data vermeld moeten worden waarop de collectanten langs de deuren gaan. Deze data zijn ver van tevoren bekend.

Collecterooster
Van Dijk geeft verder als tip om op de website van het CBF het collecterooster te downloaden en te printen. Deze kan bijvoorbeeld aan de binnenkant van de meterkast gehangen worden. Zo weet je altijd wanneer je welke collectant kunt verwachten. "En zet er dan ook een potje met kleingeld bij", tipt de woordvoerder van de Dierenbescherming.

Bij de politie zijn over de nepcollectant geen meldingen binnengekomen.


 

reacties (6)

 • Westerwolde

   

  Bij westerwolde zijn ze gisteren aan de deur gekomen

  reageer
 • kees d.

   

  Men kan ook helemaal niets aan de deur geven! Je kan het gewoon overmaken.

  reageer
 • Barbara

   

  Volkomen uit de tijd, en met gevaar voor eigen leven, om langs de deuren te gaan leuren net collectebussen. Iedereen die wil storten kan dat doen zonder een deur te hoeven openen. De alleroudsten moeten sowieso geen deur open doen voor vreemde snuiters.

  reageer
 • Rijnland

   

  Hier is een mevrouw gisteren avond laat langs geweest.

  reageer
 • yrgth

   

  Misschien stort die vrouw het wel gewoon op de rekening van de dierenbescherming?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bert

   

  Legitimatie is vaak een vaag geplastificeerd kaartje met een foto die iedereen kan namaken. Beter is te doneren aan goede doelen via de bank op een erkend banknummer. Of aan de deur alleen als er een landelijke actie is aangekondigd.

  reageer
 • Job

   

  Ik werk zelf voor het Leger des Heils (Door 2 Door). Ik raad sterk aan om het pasje van de 'collectant' te vergelijken met zijn/haar ID. Meestal kom je er op deze manier achter of degene voor je deur echt is wie hij/zij beweert te zijn. Eventueel is een foto maken van het pasje ook altijd handig.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert