Winkelen via een app bij de boer steeds populairder

LELYSTAD
Steeds meer Lelystedelingen gaan voor groente en fruit niet meer naar de supermarkt, maar kopen hun producten bij de boer. Dat doen ze met de Puur Dichtbij-app, waarmee ze hun eten direct bij de boer kunnen bestellen.

De app is een idee van De Lelystadse Boer; een initiatief waarbij agrariërs in een straal van ongeveer 2,5 kilometer rond Lelystad Airport zich hebben verenigd. Na bestelling via de app sorteert De Lelystadse Boer de producten en vervolgens worden die twee keer per week naar een uitgiftepunt gebracht. "Dan hebben de mensen lekkere producten die in een korte keten gebracht worden", vertelt fruitteler Nico Florissen. 

In september is De Lelystadse Boer de app gestart met bijna 20 boeren en inmiddels zijn er zo'n 200 klanten. "Het is gezonder en verser, maar om daarvoor helemaal naar de boeren te rijden is niet te doen. Nu komen ze naar jou toe", zegt een klant. 

reacties (5)

 • amber

   

  zijn deze producten ook wel onderzocht op schadelijke residuen. je weet niet wat je koopt zo rechtstreeks bij de boer, misschien wel residuen van Round-up of koper of een ander middel. eieren met fipronil

  reageer
 • Heleen

   

  Voor de app zoek je op: puur dichtbij. In je appstore komt hij dan meteen naar boven.

  reageer
 • Tuuk

   

  Goedkoper is het nog niet! Je moet er een eind voor rijden. Is alleen nog maar in Harderwijk, Ermelo enz op te halen!

  reageer
 • RM

   

  Ook in Lelystad, sinds zeker een maand al. De dagen zijn alleen niet ideaal, anders had ik er wel gebruik van gemaakt.

 • Poe

   

  Onzin, 4x per week in Lelystad op te halen.

 • MKM

   

  Ook in Lelystad op te halen.

 • Antej Ha

   

  Er is niets gezonder aan. Ook in de Nederlandse datialhandel is de distributie snel en efficiënt. Bij de boer ligt het meeste ook gewoon in opslag of denkt iemand dat appels en aardappelen in Februari nog van de boom of het veld komen.

  reageer
 • Poe

   

  Je bedoeld dat de appels etc eerst naar een groothandel worden er acht, dan naar een distributie centrum en dan naar de lokale supermarkt? Heel efficiënt in vergelijking met deze manier van werken...

 • .\/\/.

   

  "Ook in de Nederlandse datialhandel is de distributie snel en efficiënt." - als je alleen al naar de aardappels kijkt weet je dat dat niet waar is, in ieder geval niet bij 'mijn' supermarkt, waar veel groene, rotte, uitgelopen en aan blauwstoot lijdende aardappels in de schappen liggen, voor veel geld ook nog een keer.

 • Sofie

   

  Hoe werkt dit en hoe kan je aan de app komen weet iemand dat

  reageer
 • Geert

   

  Dag Sofie, je kan de app downloaden via www.puurdichtbij.nl/download en via www.puurdichtbij.nl/afhaalopties zie je waar je kunt afhalen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert