Winkelen via een app bij de boer steeds populairder

LELYSTAD • Ma 30 oktober 2017 | 20:54 • Maandag 30 oktober 2017 | 20:54
Steeds meer Lelystedelingen gaan voor groente en fruit niet meer naar de supermarkt, maar kopen hun producten bij de boer. Dat doen ze met de Puur Dichtbij-app, waarmee ze hun eten direct bij de boer kunnen bestellen.

De app is een idee van De Lelystadse Boer; een initiatief waarbij agrariërs in een straal van ongeveer 2,5 kilometer rond Lelystad Airport zich hebben verenigd. Na bestelling via de app sorteert De Lelystadse Boer de producten en vervolgens worden die twee keer per week naar een uitgiftepunt gebracht. "Dan hebben de mensen lekkere producten die in een korte keten gebracht worden", vertelt fruitteler Nico Florissen. 

In september is De Lelystadse Boer de app gestart met bijna 20 boeren en inmiddels zijn er zo'n 200 klanten. "Het is gezonder en verser, maar om daarvoor helemaal naar de boeren te rijden is niet te doen. Nu komen ze naar jou toe", zegt een klant. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel