Spitsstrook A6 richting Amsterdam weer open

ALMERE
De wisselbaan van de A6 richting Amsterdam is weer open. Vanwege technische problemen waren dinsdagochtend de twee extra rijstroken een tijdlang dicht.

Tijdens de ochtendspits kunnen automobilisten uit Almere via de Hogering de wisselbaan oprijden en ook op de A6 ter hoogte van knooppunt Gooimeer is de spitsstrook toegankelijk. Rijkswaterstaat wil daarmee de doorstroming richting Amsterdam verbeteren. 

Ook gebeurde er een ongeval op de verbindingsweg van de A6 naar de A1 richting Amersfoort. Die was daardoor ook een tijdlang dicht. De weg is daar inmiddels weer vrij. 
reacties (2)

 • Henk Snel

   

  Een paar dingen deugen nog niet aan de strook. Het lichtkrant informatiebord dat je ziet als je vanuit Almere komt is totaal onbegrijpelijk. Er valt niet binnen een paar seconden uit af te leiden wat de verkeerssituatie is of welke rol de wisselstrook daarin speelt. Vanuit Amsterdam (A9) staat NIET aangegeven dat de spitsstrook alleen maar naar ergens halverwege de A6 voert en niet naar de A1. Ook zit er daar een onbegrijpelijke snelheidsbeperking naar 70 km in. Er voegt verkeer van links in dat gemiddeld 105 km/u rijdt en dat voegt zich bij verkeer dat volgens de borden 70 km/u zou moeten rijden. Dat is toch raar? Zet er anders een bord bij dat het is vanwege nieuw asfalt of zo. Verder adviseer ik iedereen om niet van deze spitsstrook gebruik te maken, mat dat is uit eigenbelang.

  reageer
 • August

   

  Als jij op de spitsstrook blijft rijden doe ik dat op de wisselstrook, oké? Verder heb je inderdaad gelijk met de snelheden bij het uitkomen van wisselstrook vreemde situatie.

 • Dirk Zaan655450

   

  Dit soort vage technische problemen waren vroeger en nu gewoon een situatie dat de ingeroosterde bedieningspersoon niet ter plekke was. Dwz die had zich verslapen of had oponthoud.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert