Toon Hermanshuis nog niet uit de zorgen

ZEEWOLDE • Di 31 oktober 2017 | 10:13 • Dinsdag 31 oktober 2017 | 10:13
Het Toon Hermanshuis in Zeewolde kan financieel gezien nog een jaar open blijven, maar het zwaard van Damocles hangt nog steeds boven het hoofd van dit inloophuis voor kankerpatiënten en andere betrokkenen. Een geldinzamelingsactie onder bedrijven en particulieren heeft te weinig geld opgeleverd, maar dankzij een garantstelling kan het huis nog een jaar openblijven. Dat zegt voorzitter Hans Nobel.

Onwil
Niet de benodigde vijfduizend euro, maar slechts tweeduizend euro is er opgehaald. En dus de garantstelling door een anonieme partij, waardoor de verhuurder van het pand aan de Mazerhard, woningbouwcorporatie Woonpalet, gegarandeerd de huur betaald krijgt.

Nobel is "behoorlijk teleurgesteld'' door het magere resultaat van de inzamelingsactie en laat zich kritisch uit over de rol van de gemeente Zeewolde: "Er is heel regelmatig contact geweest met de gemeente en ook met de wethouder hebben we om tafel gezeten. De enige reactie op onze vraag om subsidie is: 'Het beleid laat het niet toe', terwijl er vanuit de WMO wel mogelijkheden zijn'', aldus Nobel, die eraan toevoegt. "Je kunt het ook onwil noemen."

Overspoeld
"En omdat de gemeente zo zwaar bezuinigd heeft op de stichtingen en verenigingen, worden bedrijven in Zeewolde overspoeld met aanvragen voor sponsoring. Die geven nu niet meer thuis.'', zegt de voorzitter. Toch wordt er zo snel mogelijk een nieuwe actie opgezet om via crowdfunding geld op te halen. Want dat zwaard van Damocles moet verdwijnen.

Het Toon Hermanshuis is op dinsdag- woensdag- en donderdagochtend open van 10-13 uur voor een kop koffie/thee en eventueel een gesprek. Ook worden er regelmatig themabijeenkomsten en workshops gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel