'Beste van Flevoland' twijfelachtige titel

FLEVOLAND
In de maandagavond verschenen Cafetaria Top 100 is de 23ste plek gereserveerd voor Kwalitaria De Bolder op Urk. Het is daarmee de hoogst genoteerde Flevolandse snackbar en dus de 'beste van Flevoland'. Maar die titel werd al ingenomen door snackbar Twilight in Zeewolde; die overigens in de cafetaria top 100 helemaal niet voor komt. Hoe kan dat? 

Geen beschermde titel 
De 'beste van Flevoland' of 'beste van Nederland' is geen beschermde titel en de prijswinnende cafetaria's op Urk en in Zeewolde deden mee aan twee verschillende wedstrijden. De Cafetaria Top 100 is een ranglijst die jaarlijks wordt samengesteld door vakblad de Snackkoerier. Twilight in Zeewolde sleepte zijn titel in de wacht door deelname aan de wedstrijd 'Beste van Nederland' van tv-productiebedrijf Stay in touch. In beide gevallen moeten eetgelegenheden die kans willen maken op een titel een vergoeding betalen voor deelname. Bij Stay in touch is dit 1450 euro, de Snackkoerier rekent 150 euro voor abonnees en 200 euro voor niet-abonnees. 

Lekkerste snack? 
Zowel de uitslag van 'Beste van Nederland' als de Cafetaria Top 100 geven geen onafhankelijk en volledig beeld voor wie werkelijk op zoek is naar de lekkerste snacks van Flevoland. Immers, bij cafetaria's die niet meedoen aan de wedstrijd worden misschien wel heel lekkere kroketten gebakken. Bovendien is er in het geval van de cafetaria top 100 nauwelijks sprake van competitie: wie zich inschreef, had bij voorbaat al 80 % kans om in de top 100 terecht te komen. Dit aangezien er maar 125 kandidaten waren. 

reacties (11)

 • pieter de oude

   

  ik haal mijn friet bij Frank, kwam daar ook aatje tegen,ook een fijnproever.

  reageer
 • WillemE

   

  Dit soort lijstjes worden gemaakt door bedrijven die geld verdienen met het maken van lijstjes. En dat kan, want er zijn meer dan genoeg ondernemers die er in trappen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die gasten van de snackkoerier zijn vakmensen. Sommige snackbars durven niet eens mee te doen. Om het geld hoef je het niet te laten. Slechts 150-200 euro. Die andere "test" is gewoon inkopen, 1450 euro, welke snackbar wil daar nu aan mee doen. Logisch dat je dan altijd hoog eindigt.

  reageer
 • SJP

   

  Nu komt de commerciele aap uit de mouw...jezelf als de beste patatboer afkopen.

  reageer
 • Boer Harms

   

  In emmeloord Zit een verse patatboer die hoog scoorde bij de friettent van het AD en een snackbar die paar jaar terug een 3 scoorde bij diezelfde test. Toch haal ik sinds jaar en dag bij frietjes bij die laatste. Toch laatst eens die verse geprobeerd maar kan niet tippen aan mijn vaste adresje. Kortom, smaken verschillen en laat mensen zelf lekker ondervinden waar je iets goeds kunnen halen. Overigens de bolder is inderdaad ook een siperadres! !

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Trudy

   

  Ik vond het al zo raar dat Friteria zo hoog is geëindigd, is gewoon matige kwaliteit.

  reageer
 • Pablo

   

  Urk heeft zo en zo de beste snackbars,slagers,bakkers en vis tenten. Als Urker ben je behoorlijk verpest op dat gebied. Hier kom je achter als je dan wel eens aan de "walle" iets haalt..

  reageer
 • Mick

   

  200 voor abonnees en 150 voor niet abonnees?

  reageer
 • Hmmm

   

  Dan Hecht ik toch meer waarde aan de lijst van de Snackkoerier. Die houden als jaren deze verkiezing en zijn vakidioten die weten waarover ze spreken.

  reageer
 • ron h

   

  kunnen ze er beter een top 125 van maken dan weten ze zeker dat iedere deelnemer in de top zit.

  reageer
 • stop

   

  pure nep.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert