Grote actie aangekondigd tegen uitbreiding luchthaven

LELYSTAD
De actiegroepen tegen de uitbreiding van Lelystad Airport willen op 11 november een grote manifestatie houden op de luchthaven. Die dag wordt in Aviodrome een informatie-markt gehouden over de uitbreiding.

De manifestatie is een initiatief van Red de Veluwe, Hoog Overijssel, Laagvliegroutes Nee uit Friesland en Nee Tegen Laagvliegroutes Over Ede. De actiegroepen en veel bewoners uit de gebieden vrezen ernstige geluidsoverlast als gevolg van de lage vliegroutes van en naar Lelystad Airport. Zij denken dat de overlast nog groter wordt, nu recent is gebleken dat er bij de geluidsberekeningen rekenfouten zijn gemaakt. Die kwamen dankzij Hoog Overijssel aan het licht.Verder zijn er volgens de organisaties ook gezondheidsrisico's in de gebieden waar de vliegtuigen overheen komen.
 
Afblazen
Over hoe de manifestatie er precies uit gaan zien is Red de Veluwe nog in gesprek met de luchthaven en de gemeente Lelystad. Het is volgens woordvoerder Marjolein Rotsteeg absoluut niet de bedoeling om de informatiemarkt te verstoren, maar de groepen willen wel hun geluid laten horen. Daarvoor hebben ze tot nu toe geen kans gehad.

Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks is uitgenodigd om de luchthaven letterlijk af te blazen. Hoewel demonstranten er komen is ook nog niet bekend. Rotsteeg roept hen op zoveel mogelijk gezamenlijk en bij voorkeur per bus te komen.

Op de hoogte
De gemeente Lelystad, die mede-organisator is van de informatiemarkt, bevestigt op de hoogte te zijn van de manifestatie. Of hiervoor een vergunning moet worden aangevraagd kan een woordvoerder nog niet zeggen. Dat hangt af van de opzet van de actie. 


reacties (99)

 • HH

   

  Dat artikeltje op HCCnet klopt niet. Gemiddeld Nederlands huishouden veroorzaakt per jaar bijna 8000 kg uitstoot CO2. En dat is dan exclusief de 330 kg CO2 die ieder mens per jaar uitstoot door verbranding van voedsel in zijn lichaam (groei van de mensheid is dus echt ook een issue). Vergis je ook niet in het gebruik van een touringcar: deze rijden 1 op 3, en diesel en bandenslijpsel is een belangrijke bron voor fijnstof. Bij vliegtuigen op hoogte is dat fijnstof geen gezondheidsprobleem meer. De bus - als die vol zit - is uiteraard wel (aanzienlijk) beter qua klimaatbeleid dan het vliegtuig of de personenauto. Maar wie langs een drukke autoweg of busbaan woont, heeft daar niets aan. Die heeft vooral last van fijnstof.

  reageer
 • aanvulliing op zich

   

  Planten en bomen dat levert internet niet!

  reageer
 • kleine aanvulling

   

  in dat vliegtuig naar Rio zitten ca 400 personen dat is dan 10,9 kg per persoon. Dat valt dus reuze mee. We moeten niet doen alsof CO2 uitstoot het probleem is.... CO2 is een natuurproduct, wij als mensheid moeten ervoor zorgen dat er evenwicht ontstsaat. Zonder CO2 kunnen planten en bomen niet bestaan: het is hun voedsel. Er moet dus meer planten en bomen op de planet komen om het surplus aan CO2 weg te werken.

  reageer
 • Freek Vonk

   

  Vliegtuigen zijn extra schadelijk, door de grote hoogte waarop ze uitlaatgassen zoals CO2 uitstoten. Het verbranden van 1 liter brandstof levert 2,5 kilo CO2, doordat de koolstof (C) zich bindt aan zuurstof (O) uit de atmosfeer. Ter vergelijking: Vliegreis naar Rio de Janeiro = 4365 kilo CO2 Huishoudelijke uitstoot per Nederlander = 1230 kilo CO2 per jaar Met de bus naar Parijs = 20 kilo CO2

  reageer
 • HH

   

  Had je zelf ook op internet kunnen vinden: 40 tot 45 kg kerosine per minuut. Gezien het aantal reizigers en de snelheid valt het per minuut per reiziger relatief mee. Een personenauto met het gemiddelde aantal inzittenden van 1,2 is niet echt schoner. Tweetactmotoren, zoals oude bromfietsen, stoten nog meer troep uit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • grapjas

   

  De cabincrew komt op tijd. De reiskoffer onder de snelbinder en hup op de fiets naar het vliegveld.

  reageer
 • Frans H

   

  Niet alleen daarmee, wat dacht je van Unicef en al die andere goedbedoelde acties voor eten en medicatie voor arme landen. Met onze goedbedoelde goeddoenerij zorgen we er zelf voor dat over 300 jaar niemand meer wat te eten heeft en de wereld zo overbevolkt is dat droogte overal toeslaat. Simpelweg omdat de mens voor 90% uit water bestaat, dat door ons lichaam van de wereld wordt gehaald en we na ons overlijden pas weer teruggeven aan de wereld......

  reageer
 • Grietje

   

  Wel eens in China geweest Hans? Dan praat je wel anders. De cultuurstandaard + normen en waarden zijn daar heel verschillend met die van ons.

  reageer
 • Murare

   

  Demonstratie? Voor ons een rddennom dan naar niet naar de informatiemarkt te gaan.

  reageer
 • hans

   

  Dat is in china geprobeerd. Wat een mens onterende toestanden. Zonder de jeugd geen toekomst! Gelukkig waren jullie meteen volwassen bij de geboorte! Of toch niet...

  reageer
 • hans

   

  Kom dan eens met de feiten over het echte verbruik van een 737! En niet vergeten daarbij te vermelden wat er voor troep erin de uitlaatgaseen zit! (Naast de fijn stof.)

  reageer
 • hans

   

  Zullen we eerst eens afwachten wat er uit de nieuwe MER komt? Of is dit uit de hele diksapke duim?? Je ''vergeet'' erbij te vermelden waar het geld vandaan komt om deze infra structuur te veranderen. Laten mij raden: het zijn tientallen miljoenen van onze belasting centen! Wat een gigantische verspilling van geld voor het prutveldje Lelystad. Daarnaast gaat niemand eerst met de trein om vervolgens maar te hopen dat je een bus aansluiting hebt! Zonder directe aansluiting is het''wishfull thinking''

  reageer
 • Hannes

   

  Allemaal onderbouwingen wat al via de vrije pers bekend is gemaakt! Waarbij de fietsroute de doorslag zal geven om de uitbreiding te doen slagen! We zullen het zien!

  reageer
 • HH

   

  Ja, dat is de crux. Mee eens. De wereldbevolking groeit als kool, en Nederland raakt vol, maar de (overlast)gevolgen daarvan willen we niet accepteren. En ondertussen willen we wel welvaart en welzijn voor iedereen, en de natuur instandhouden. Dat wringt. Beste oplossing zou zijn de aanpak van de bevolkingsgroei. Al decennia geleden door de club van Rome bepleit. Maar helaas: we blijven het krijgen van kinderen stimuleren met kinderbijslag en belastingaftrek.

  reageer
 • HH

   

  50 liter per seconde is een beetje boel bezijden de waarheid. Dat dus...

  reageer
 • HH

   

  De A6 wordt tussen Almere en Lelystad verbreed. Er komt een nieuwe aansluiting Lelystad-Zuid. De Anthony Fokkerweg wordt daarnaartoe doorgetrokken. Er komt een busverbinding met het station in Lelystad. De vliegtuigen zullen vooral buiten de verkeersspits vliegen, dus hebben de treinen zitplaatsen genoeg. En de gemeente en provincie zorgen ook voor een goede fietsroute voor werknemers (was een paar weken geleden op Omroep Flevoland).

  reageer
 • HH

   

  We leven gelukkig in een land met vrije pers.

  reageer
 • Hannes

   

  Verspil je energie ook niet, want het zal voorlopig voor je vakantie bestemming vanaf Schiphol blijven vliegen! En ga er maar vanuit dat het zo blijft!! sneu voor HH en zijn cornuiten!

  reageer
 • Stevie

   

  Leuk ! Neem eigen broodjes mee.

  reageer
 • Martijn

   

  Ok... Gelukkig ken jij ieder persoonlijk die tegen is... Overigens valt het me bij deze reakties op dat alle voorstanders van het vliegveld behoorlijk agressief en niet-onderbouwd op de tegenstanders reageren. Dit soort stemmingmakerij zegt meer over uw eigen persoon dan de groep waar jij schijnbaar bang voor bent. Bijna net zo dom als iedereen die roept dat de tegenstanders straks als eerste van Lelystad naar het zonnetje willen vliegen.

  reageer
 • Pro Aarde

   

  Helemaal mee eens Pim. De werels is zwaar overbevolkt door de mens. Daar moet eens wat aan gedaan worden!

  reageer
 • sneu

   

  Dat mag je zeker doen hans, maar je kan je energie steken om iets bij te dragen aan de maatschappij ipv nutteloze energie verspillen aan iets waar geen weg terug meer in is.

  reageer
 • Logisch Nadenken!

   

  Diegene die voor zijn ,verhuizen maar naar de randstad. Maak daar je hobby waar met meer vervuiling immers ze roken daar al gemiddeld 6 sigaretten zonder dat ze echt roken. Eerder zocht men de frisse lucht nu probeert men ieder te vergassen. Wanneer een vliegtuig gemiddeld 13500 liter kerosine verstook per uur dan kun je toch niet met droge ogen beweren dat het gezond wordt in de omgeving? Trouwens de luchtvaart fanaten zullen waarschijnlijk toch weleens in de gaten hebben hoe meer vliegtuigen des te meer vervuiling.Of lopen ze liever met mondkapjes zoals in Japan en China.Men vergeet dat er meer smog komt met het warme weer.Succes met adem halen!

  reageer
 • Hannes

   

  Ervarings deskundige; zoals de waard is!

  reageer
 • hans

   

  Zou de Flevopost even lezen: stukje over betrouwbare overheid.

  reageer
 • Jan

   

  Ach geef ze hun minute of fame, het zijn allemaal achterhoedegevechten. Jammer dat ze een ander (de geplande infomarkt) zullen verstoren, ze zeggen van niet maar ze zijn extremer dan gedacht en er zullen zeker een aantal beroepsrelschoppers meekomen. Vooraf deze activisten wel meedelen dat de kosten van deze grap voor hun rekening komt!

  reageer
 • hans

   

  Nee, lekker op de bank hangen, dat helpt onze kinderen aan een schone toekomst! 228861

  reageer
 • Hannes

   

  En dan te bedenken dat het vliegveld in alle bescheidenheid met vraag en aanbod eerder een vrachtterminal wordt! Zo niet dan gaat de uitbreiding zeker niet door! Voorlopig kan ieder nog lekker door blijven.....!

  reageer
 • Whoknows

   

  En die mensen vliegen gewoon vanaf Schiphol of Rotterdam, omdat dat ver van hun bed is. Hebben andere mensen wel last maar dat is de zorg voor een ander.

  reageer
 • Bas

   

  In flevoland wonen ook tegenstanders. Niet zoveel want er zijn veeeel meeeer voorstanders natuurlijk, maar ze wonen er wel

  reageer
 • Peter

   

  Prima initiatief. Ik kom demonstreren.

  reageer
 • MD500

   

  Onzin, wel de lusten en niet de lasten, de tegenstanders gaan wel zo goedkoop mogelijk op vakantie, vliegen dus. Een opzie is eens gaan stemmen kan weer in maart, maar ja te waarschijnlijk toch iets te veel moeite. Niet zeuren dus.

  reageer
 • Realist

   

  Graag wat minder zendtijd van omroep Flevoland. Laat ze maar zeuren ze zijn niet wijzer. Dus geen zendtijd meer aan al die negatieve onzin verhalen.

  reageer
 • SJP

   

  Wel eens van het millieu gehoord? interesseerd u vast. lees maar eens een krant.

  reageer
 • SJP

   

  Inderdaad, lekker vanuit je achtertuin vliegtuig spotten... je kan er maar druk mee zijn.

  reageer
 • Pim van Asch

   

  Stop eens met het gezemel. Pak de bron aan, niet de gevolgen. De oorzaak is het voort groeiend aantal mensen op aarde. Het probleem van de gehele mensheid weegt zwaarder dan die van de boer. Wanneer deze een boete van 1 ton krijgt voor het hebben van teveel koeien, hoeveel wordt die voor het hebben van een 2e en meer auto’s binnen 1 gezinshuishouding? Voor het hebben van teveel kinderen? In ons land is de boerenstand aan het verdwijnen. Ook het aantal fabrieksschoorstenen. Aan menig kledingsstuk, mobieltje (moet ik doorgaan?) hangt een kindertraan. Niet alleen voorstanders, ook klagers over luchthaven Lelystad en onze voorouders zijn mede verantwoordelijk voor de huidige situatie. Dus stop met klagen en protesteren, handen uit de mouwen. Gooi alle energie in enkel het behouden, onderhouden, verbeteren en doorgeven van wat we als rentmeester ooit aangeboden hebben gekregen. En nog steeds krijgen.

  reageer
 • Bas

   

  Lelystad geeft wel lucht, lucht aan vliegtuigen en passagiers. Maar dat is vast moeilijk te begrijpen...

  reageer
 • Frank

   

  Wat een onzin.... de helft van Flevoland rijdt in de auto naar de randstad om te werken. Dat is ook vervuiling. Daar hoor ik je dan weer niet over. Dan gaat welvaart (een inkomen hebben ipv bijstand) toch ook boven gezondheid?

  reageer
 • GG

   

  ja en....??????

  reageer
 • Sander

   

  Ingang naar Flevoland afzetten en die gekke mensen met hun achterhaalde zienswijze buiten ons eiland houden aub. Het vliegveld komt er.

  reageer
 • Sneu

   

  Triest dat hier een podium voor gegeven wordt. De bouw is al begonnen, het is onomkeerbaar, maar toch weer een groep die heel veel energie steekt in zaken die je niet kunt veranderen....Triest.

  reageer
 • hans

   

  Welkom in democratisch Nederland. Het land waar alles ''kan''. Al meer dan 400 jaar vechten voor en recht hebben op een eigen mening en eigen keuzes. Al duizenden jaren komen er grote bevolkingsgroepen naar het ''laagland'' Niets nieuws onder de zon!

  reageer
 • hans

   

  Duidelijker kan het niet gezegd worden! Top.

  reageer
 • antje ha

   

  De bouw is al begonnen. De baan is al bijna klaar.

  reageer
 • Nol

   

  Mij is het nog een raadsel hoe passagiers en vracht van en naar de luchthaven zullen gaan. De a6 is al druk genoeg. Het station in Lelystad ook. Kan iemand me dat uitleggen aub.

  reageer
 • Willem dronte

   

  Wordt het niet eens tijd dat deze mafketels aangepakt worden ! Deze gekken kosten de maatschappij miljoenen aan rechtzaken . Vandaag vliegveld morgen willen ze meer vluchtelingen maar nooit bij hun in de buurt . En als je nu eens kijk waar deze vandaan komen nooit uit de buurt .

  reageer
 • Hannes

   

  De tijd van willen we naar de Dam dan gaane we naar de Dam, dat waren toen allemaal voorstanders van mensen die nog een heldere kijk in het leven hadden!! En die werden toen ook eerst gezien als tegenstanders!

  reageer
 • .\/\/.

   

  De besluitvorming mag dan misschien democratisch zijn verlopen, daarmee is nog niet aangetoond dat de meerderheid van onze bevolking vóór is. Bezwaar maken mag tot aan de Raad van State toe, demonstreren mag ook. Verder is natuurlijk gebleken dat de MER rammelt, dus er is wel degelijk grond voor protest.

  reageer
 • Keek op de week

   

  Verwondering... deze actie hadden zij al 10 jaar eerder moeten doen, en niet als de race al gelopen is. Dit lijkt meer op stemmingmakerij.

  reageer
 • mopper

   

  En al die demonstranten komen op de fiets? Ik denk het niet, lekker al die milieu vervuilende auto's

  reageer
 • wijnschenk

   

  de meerderheid van de nederlandse bevolking is VOOR uitbreiding wanneer legt men zich daar nou eens bij neer?? of gaat de hardst schreeuwende minderheid het weer winnen !!

  reageer
 • Jaap

   

  Het is altijd hetzelfde, waar zijn die tegenstanders gebleven die In de bomen hingen in de Amelisweerd? Die rijden nu over de snelweg en zeggen tegen elkaar dat het toch wel leuk was toen. En wat te denken over de Betuwelijn? Het scheelt toch wel een hoop vrachtwagens. Maar dat zijn we inmiddels vergeten.

  reageer
 • Patadje

   

  Natuurlijk is Omroep Flevoland negatief over de uitbreiding van Lelystad Airport. Het gebouw van OF ligt ongeveer naast de terminal in aanbouw !

  reageer
 • Hannes

   

  Inderdaad, daarom moet men geen afvoerput creëeren; maar met alle nieuwe duurzame technieken wat vandaag de dag op de markt aanwezig is en wat nog allemaal in het verschiet is; "Een kleinland als Nederland leefbaar te kunnen houden; met heelveel werkgelegenheid van dien!!!.

  reageer
 • hans

   

  Wat is het nou? Vakantie vluchten of vrachtverkeer? 3 verschillende vliegroutes, Wel/geen luchtverkeersleiding, wel of geen miljoenen van onze belasting euries? Een MER die wel of niet klopt? Geluidsoverlast-milieuvervuiling. Werkgelegenheid voor ''schoenenpoetsers?'' Het zijn maar een ''paar'' vragen, Stevie.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waarom? Vreedzaam demonstreren is een grondwettelijk recht!

  reageer
 • Barbara

   

  Op de terugweg even bij Biddinghuizen langs rijden om een boer te helpen verlossen van zijn zoete aardappels.

  reageer
 • Stevie

   

  Wat maak je je eigenlijk druk om een 'paar' vakantievluchten ?

  reageer
 • Hannes

   

  Werkgelegenheid; onkruid kan mooi zijn maar ook hardnekkig!!

  reageer
 • hans

   

  Dat geld kan veel beter gebruikt worden om alle problemen bij ouderenzorg, onderwijs en in de ruimste zin: veiligheid te helpen oplossen! Van die vliegvelden hebben we in NL meer dan een paar. Flutveld Lelystad is overbodig.

  reageer
 • Drontense

   

  Pffff en daar gaan we weer. Hij komt er toch wel .Er zijn altijd mensen voor en tegen maar demonstreren help echt niet.Is veel te laat ze zijn al lang begonnen met de voorbereidingen.Ik vindt het prima lekker dichtbij en veel werkgelegenheid .

  reageer
 • Yvon

   

  Hoop dat er heel erg veel mensen komen. Het liefst gaat dat hele vliegveld niet door. We hebben 't ook helemaal niet nodig. Schiphol, Rotterdam, Eelde, Eindhoven is prima. Mensen uit Oost Nederland vertrekken meestal vanuit Duitsland en zuidelijk vanuit België. Het is echt belachelijk dat er überhaupt een voorstel voor Lelystad airport is gekomen. Vlakbij natuur park Lelystad, oostvaarders, natuurgebieden Overijssel etc. Dus mensen gaan!!

  reageer
 • Kees

   

  Kijk eerst even de uitzending van Zembla terug. 'Vliegveld Nederland'. Daarin wordt duidelijk uiteen gezet wat de bezwaren zijn en dat er niet niets net die bezwaren gedaan wordt.

  reageer
 • Hannes

   

  Als Schiphol Lelystad als afvoerput gebruikt; is er altijd werkgelegenheid te creëren tot schoenenpoetsers aantoe!"

  reageer
 • hans

   

  Welk belang dan? Een ''paar '' vakantievluchten die ook vanaf Eindhoven of Rotterdam nu al kunnen?

  reageer
 • Naar ik heb begrepen is men bezig om vanaf 2079 alle vliegtuigen verticaal te laten opstijgen tot een hoogte van 12 kilometer. Hopelijk heeft de LVNL dit dan wel op tijd geregeld. LVNL 2023 is te lang, dit moet sneller, "onmogelijkheden doen wij direct, doch wonderen duren iets langer" en dit regelen is geen wonder, dus... aan de slag en tackel dit probleem nu...

  reageer
 • Frenky

   

  Geef ze een mooi stuk weiland waar ze lekker mogen demonstreren. Dan heeft niemand er last van op de informatie-markt en kan de bouw rustig doorgaan.

  reageer
 • hans

   

  Wat denk jezelf? ( met verkiezingen in maart 2018!)

  reageer
 • hans

   

  Accepteer gewoon dat er mensen( en dieren) in Nederland wonen voor de groene ruimte en rust. Die willen geen zwaar gesubsidierde vliegende mileu vervuiling en lawaai.

  reageer
 • Kees

   

  Wordt Lelystad eindelijk eens belangrijk voor de natie. Is het weer niet goed.

  reageer
 • Dick

   

  Goed initiatief!

  reageer
 • ghtr

   

  En als er nou niemand of heel weinig mensen komen om te demonstreren, is dan het gezeur en gemekker eindelijk klaar?

  reageer
 • Jeroen

   

  Is dit nou echt het beste wat je kan verzinnen als voorstander van het vliegveld die het niet kan hebben dat er ook mensen tegen zijn. Echt niet iedereen gaat met het vliegveld op vakantie.

  reageer
 • Peter

   

  Accepteer gewoon dat de uitbreiding er komt.

  reageer
 • Merreha

   

  Ik weet niet exact wat de voors en tegens zijn van de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Één ding weet ik zeker en dat is dat het commercieël en economisch belang boven alles gaat. En dat de politiek er alles aan doet dat de uitbreiding door gaat. Zodat zij na hun politieke carrière verzekert zijn van een baantje. Het (domme) volk is niet van het belang.

  reageer
 • HH

   

  50 liter kerosine per seconde?

  reageer
 • Piet

   

  Weer zoiets van : ga jij alvast maar mee lopen dan ga ik wel even uitzoeken waarvoor er gedemonstreerd wordt.

  reageer
 • Henry

   

  Nou lopen te zeuren, maar straks staan ze vooraan voor de vakantievluchten...... zo lekker dichtbij van huis vertrekken naar de zon......

  reageer
 • Jan

   

  gewoon de ME op afsturen, wat denken ze wel die mafkezen.

  reageer
 • Joep

   

  1800 meter..minder geluid dan een langsrijdende auto..

  reageer
 • Jan2

   

  2023 zou kunnen, nog jaren later bijvb 2050 zou nog mooier zijn.

  reageer
 • Marc

   

  Pffff, lang leve de actiegroepjes. Hebben die mensen nou echt niks beters te doen?

  reageer
 • Dusdat

   

  Tenzij we morgen allemaal morgen elektrisch gaan rijden zullen de klimaat doeleinden nooit worden gehaald. Vliegveld zal er toch wel komen, financiële aspect zal groter zijn dat alle protesten.

  reageer
 • Henk24

   

  Wat let je! Als alle voorstanders ook naar de infodag komen, staat de Larserweg vol.

  reageer
 • Arjan

   

  Kijk er is maar één terechte klacht en dat is die 6000 voet op te lange stukken. Maar daarom hoeft Lelystad niet gestopt te worden, de druk op de LVNL moet eens opgevoerd worden. Want er zijn wel degelijk mogelijkheden, maar dan moet men bereid zijn om Schiphol en Lelystad verkeer samen te voegen (wat prima kan overigens).

  reageer
 • Logisch Nadenken!

   

  Top !!! Deze demonstratie ! Op basis van verschillende onwerkelijke berekeningen zou men de tent moeten sluiten!Als zo met wet en regelgeving wordt omgegaan in o.a. een chemische fabriek of een ziekenhuis dan staat iedereen op de achterste hakken.Dus sluiten!Men kan toch niet zo gemeenschap op zadelen met verontreiniging van kerosine 50 liter per seconde en meer per vliegtuig.En dan ook nog laag vliegen!lLekker om in de winkelstraten te lopen van de Flevopolder ,goed zo ondernemers! Krijgen we dan mondkapjes van deze ondernemers en regenpakken om je kleren te beschermen.

  reageer
 • dirk

   

  vandaag tegen het vliegveld en morgen tegen de rode mug en overmorgen tegen weet ik wat, dit is een groep die overal tegen is zolang ze maar ergens tegenaan kunnen trappen. wat denk je van de werkgelegenheid, lelystad ga je gang, topie!

  reageer
 • Kees

   

  Prima dat is precies de bedoeling

  reageer
 • Schaapjes

   

  Dat laatste zou hartstikke mooi zijn. We halen onze CO2 doelstellingen niet en ondertussen blijven we deze vrijwel nutteloze branche belastingvrij ondersteunen en openen we wederom een verliesgevend vliegveld waar onder de prijs gewerkt moet worden omdat er anders geen maatschappijen komen. Overigens, wees niet bang dat je mij daar op zo'n vakantievlucht zult aantreffen. Ik ga niet filerijden, opgepropt in een vliegtuig met tokkies of in een trein. Vakantie vieren wij met ons gezin al jaar en dag gewoon aan de rand van de Noordoostpolder!

  reageer
 • Klaas

   

  Daar gaan we weer, stop eens met dit eindeloos gezeur, en inderdaad als het in 2019 geopend is staan ze strappelen om in stappen naar een vakantie bestemming en dan zegt men het valt best mee en wat is gemakkelijk zo dicht bij een vliegveld.

  reageer
 • Henk

   

  De gene die tegen zijn gaan straks als eerste vliegen vanaf lelystad airport. Tegenhouden en demonstratie blokkeren

  reageer
 • Cornelis

   

  Bla bla bla!!! Zeurpieten zeg. Ik zeg! Vliegveld kom maar heel gauw. Kan niet wachten meer. Lekker vliegtuig spotten vanuit lelystad ipv van Schiphol

  reageer
 • Karel

   

  Waarop baseert u dat?

  reageer
 • Bas

   

  Doe dat. Wat er zijn veeeeel meer voorstanders dan tegenstanders.

  reageer
 • top..wegwezen met dat flut vliegveld...

  reageer
 • Henk

   

  Geroeptoeter en nergens mee onderbouwd

  reageer
 • Piet Hoekstra

   

  Groot gelijk Pieter. De meeste mensen die protesteren zitten straks het eerste in vliegtuig om naar Spanje te gaan

  reageer
 • Pieter

   

  Wanneer houdt dit gezeik nou eens op!!! Sorry voor het taalgebruik maar ben het zo langzamerhand beu, dat er elke week weer negatieve dingen op OF staan omtrent airport lelystad. Er komt maar geen eind aan en voor je het weet is het 2023 en is er nog niks van de grond.

  reageer
 • jan

   

  kunnen we geen tegen actie organiseren? er zijn namelijk veel meer mensen voor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert