SVOL start informatietoernee over fusie voortgezet onderwijs

LELYSTAD
De Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) hield dinsdagavond de eerste bijeenkomst om ouders te informeren over het toekomstige samengaan van het voortgezet onderwijs in de stad.

Ouders van leerlingen in groep acht van basisschool de Horizon kregen tekst en uitleg over de fusie. De SVOL gaat deze maand langs alle scholen om ouders actief te informeren over de plannen. Het zijn de basisschoolkinderen die te maken krijgen met het samengaan van het voortgezet onderwijs op één centrale plek. De bestaande middelbare scholen Arcus, SGL en Rietlanden verdwijnen. Vlak bij de laatstgenoemde school komt de nieuwe campus. 

De aanwezige ouders zeiden de tournee van de SVOL te waarderen. De verstrekte informatie was volgens hen helder. Het enige waar de ouders zich zorgen over maken is het formaat van de nieuwe school. Op de campus komen bijna vierduizend leerlingen. Ouders vrezen dat daardoor een onpersoonlijke leerfabriek gaat ontstaan. De SVOL wil die vrees graag wegnemen. Volgens woordvoerder Filip-Wim Lindeman komen alle leerlingen samen op één grote plek maar ze komen niet samen in één groot gebouw.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert