Raad Harderwijk wil coffeeshop in Zeewolde

ZEEWOLDE
De gemeenteraad van Harderwijk wil dat de gemeente Zeewolde de komst van een coffeeshop toestaat. De raad heeft burgemeester Harm-Jan van Schaik opgedragen om bij de buurgemeenten, waaronder Zeewolde, duidelijk te maken dat er nu niet genoeg verkooppunten voor softdrugs in de regio zijn.

In Harderwijk is één coffeeshop. Volgens Van Schaik heeft deze shop een regionale functie, omdat coffeeshops in de omliggende gemeenten ontbreken. Veel klanten van de coffeeshop in Harderwijk komen volgens de burgemeester van 'buiten', waarmee de behoefte aan meer verkooppunten volgens hem is aangetoond.

Het vestigen van een coffeeshop in Zeewolde is niet toegestaan. De gemeente vindt dat het op gespannen voet staat met het jeugdbeleid, gezondheidsbeleid en veiligheidsbeleid van Zeewolde. 

reacties (8)

 • Jaap

   

  Alcohol en tabak doden jaarlijks 20000 mensen in Nederland, cannabis...0. Steeds meer studies tonen aan dat cannabis een zeer goed medicijn is tegen diverse vormen van kanker, epilepsie, pijn en nog veel meer. Maar gebruik van verslavende harddrugs is oke als het door de dokter wordt voorgeschreven, met heeeel veel bijwerkingen. 3x raden welke sector cannabis een slechte naam heeft bezorgd en de politiek heeft gedwongen dit te verbieden. Daarnaast kun je van hennep duurzame kunststoffen en textiel maken. Personen die tegen cannabis zijn zijn doorgaans slecht geïnformeerd of hebben belang in een verbod ertegen. En nee, ik gebruik geen cannabis.

  reageer
 • ...

   

  Ja het is illegaal in zeewolde. Maar of dat nou meteen beter is. Nee. Volgens mij weten veel mensen niet dat er een hoop illegaal gedeald word.. En dan vraag ik me af wat is beter 1 coffeeshop of 10 onbetrouwbare dealers..

  reageer
 • Wordt het niet tijd dat Harderwijk die coffeeshop sluit, zo'n gelegenheid is zo 1998. Alles gaat tegenwoordig toch via de bezorgdienst?

  reageer
 • piet

   

  kan er geen mac donald komen is voor iedereen beter hoef je niet naar hardewijk

  reageer
 • En dan vervolgens lopen zeiken dat jongeren te dik worden...

 • Rob

   

  Waar haalt Harderwijk de droeve moet vandaan, criminaliteit exporteren naar een andere manier is wel de goedkoopste manier van politiek bedrijven, beter is het Harderwijk om je drugsprobleem in de eigen gemeente op te lossen danwel te verminderen ipv een ander er mee op te zadelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Roker

   

  De coffeeshop in Harderwijk verkoopt toch geen soft drugs meer?

  reageer
 • Jan

   

  Liever niet in Zeewolde! Ik zie het nog steeds als iets wat niet toegelaten had moet worden!

  reageer
 • kees d.

   

  Waar bemoeit de gemeente Harderwijk zich mee??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert