PVV wil opheldering over bestuurscrisis

DRONTEN • Wo 1 november 2017 | 12:04 • Woensdag 1 november 2017 | 12:04
De PVV in Provinciale Staten wil weten of Commissaris van de Koning Leen Verbeek zich gaat bemoeien met de bestuurscrisis in Dronten. De partij vermoedt dat er structureel iets mis is in Dronten omdat er eerder ook al berichten waren dat er in het gemeentehuis een angstcultuur zou heersen. De PVV wil weten of de Commissaris ingrijpt als de problemen inderdaad structureel zijn. 

PVV-fractievoorzitter Chris Jansen vindt het vreemd dat de gemeenteraad van Dronten geen onderzoek vraagt naar de cultuur op het gemeentehuis. Volgens Jansen heeft het er alle schijn van dat er een angstcultuur heerst. Het zou volgens hem kunnen dat Dronten het in de doofpot wil stoppen. Een anonieme klokkenluider stuurde in mei een anonieme brief naar Omroep Flevoland waarin de angstcultuur werd aangekaart. 

Een paar weken geleden ontstond een bestuurscrisis toen de twee CDA-wethouders uit het college van burgemeester en wethouders stapten. De twee overgebleven wethouders en de burgemeester gaan zonder het CDA verder tot aan de verkiezingen volgend jaar.  

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel