PVV wil opheldering over bestuurscrisis

DRONTEN
De PVV in Provinciale Staten wil weten of Commissaris van de Koning Leen Verbeek zich gaat bemoeien met de bestuurscrisis in Dronten. De partij vermoedt dat er structureel iets mis is in Dronten omdat er eerder ook al berichten waren dat er in het gemeentehuis een angstcultuur zou heersen. De PVV wil weten of de Commissaris ingrijpt als de problemen inderdaad structureel zijn. 

PVV-fractievoorzitter Chris Jansen vindt het vreemd dat de gemeenteraad van Dronten geen onderzoek vraagt naar de cultuur op het gemeentehuis. Volgens Jansen heeft het er alle schijn van dat er een angstcultuur heerst. Het zou volgens hem kunnen dat Dronten het in de doofpot wil stoppen. Een anonieme klokkenluider stuurde in mei een anonieme brief naar Omroep Flevoland waarin de angstcultuur werd aangekaart. 

Een paar weken geleden ontstond een bestuurscrisis toen de twee CDA-wethouders uit het college van burgemeester en wethouders stapten. De twee overgebleven wethouders en de burgemeester gaan zonder het CDA verder tot aan de verkiezingen volgend jaar.  

 

reacties (8)

 • Jo

   

  Waar moet dit heen?Wie gaat hier iets aan doen?Het lijkt wel of iedereen bang is om wat te doen. Het is 1 grote puinhoop.

  reageer
 • Groenlinks pfffff

   

  PVV ga zo door ! Het gemeentelijke apparaat is zeer ziek in Dronten en word beheerst door de burgemeester.

  reageer
 • Irina

   

  Frank word lijsttrekker van PVV dronterland en onze stem heeft hij iedergeval!!

  reageer
 • Hans

   

  De gemeenteraad durft niet tegen Aat in te gaan. De huidige oppositie partijen hopen volgend jaar na de verkiezingen in het college te komen en dan kun je nu dus geen stennis lopen maken tegen de Jonge en van Amerongen want dan weet je bij voorbaat dat je buiten het college wordt gehouden. Blijkbaar vinden Christen Unie en Groen Links het pluche van het college belangrijker dan de angst cultuur in het gemeentehuis. De gemeenteraad is gebaat bij een goed functionerend ambtenarenkorps maar i.p.v. kritische vragen stellen kijken ze op tegen dirigent de Jonge. En deze raadsleden zouden de belangen van de burger in Dronten moeten vertegenwoordigen. Slappe hap die raadsleden. Neem een voorbeeld aan wijlen de heer Korteweg, die man durfde zijn mening te geven en al dus de burgers van Dronten te vertegenwoordigen.

  reageer
 • Gert

   

  Eh Hans. Die heer Korteweg die je noemt was GroenLinkser in hart en nieren! Die man heeft, net als de huidige en de vroegere GroenLinks raadsleden nooit op het door jou genoemde pluche gezeten! Helaas overigens!

 • Ron

   

  Precies Hans je slaat de spijker op zijn kop. Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Maar ik acht de kans toch klein dat PvdA en GL genoeg stemmen gaan krijgen. Ze durven inderdaad geen tegengas te geven. Er liggen mooie baantjes in het verschiet. Zeker als je al een tijd zonder baan bent moet je toch vooruit kijken. Vandaar dat we nu in Dronten een Gemeenteraat hebben. Met een t en niet met een d.

 • Jan

   

  PVV nooit te beroerd om haar neus in zaken te steken waar ze niet over gaan. Als er maar wat te stoken valt! Maar ja wat wil je ook met een zo’n kliek- partij mogen ze niet heten - waar de lijntjes tussen raads- en statenfracties zo door elkaar lopen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Dat gaat de PVV geen moer aan omdat ze geen deel uitmaakt van de Drontense politiek. PVV ga je eigen ellende eens bekijken. En doe wat aan die persoon die nu in de tweede kamer staat te raaskallen.

  reageer
 • Boels

   

  De PVV doet het door gebrek aan beter. Waar zijn de coalitiepartijen en de andere?? Volgens mij is het tijd voor een bewindvoerder en moet de bestuurskundig wankele burgemeester maar op ziekteverlof.

 • Ron

   

  Heel goed dat dit daar wordt opgepakt. De gemeenteraad wordt in Dronten al gekscherende de gemeenteaat genoemd. De man heeft natuurlijk kwaliteiten maar de gemeenteraad loopt nu wel erg achter het college aan. Gewoon onderzoeken. Ik snap ook niet dat ze dat niet willen. En waarom is de OR zo stil in Dronten? Ook angst?

  reageer
 • gerard

   

  hehe.. eindelijk eens een partij die aan de bel durft te trekken.. PVV ga zo door

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert