Langstzittende gemeentesecretaris gaat met pensioen

URK • Wo 1 november 2017 | 12:17 • Woensdag 1 november 2017 | 12:17
De Urker gemeentesecretaris Rien Bogerd gaat na meer dan 30 jaar met pensioen. Hij is de langstzittende gemeentesecretaris van Nederland. Hij begon al in april 1986.

Rien Bogerd is inmiddels 64 jaar en wil meer tijd met vrouw, kinderen en kleinkinderen doorbrengen. Ook gaat hij zich richten op de historie van Urk en daarover schrijven.

Burgemeester Pieter van Maaren roemt de vertrekkend gemeentesecretaris om zijn kwaliteiten en zijn inzet voor het Urker gemeentebestuur en de Urker gemeenschap. “Het is een grote aderlating voor ons als gemeente en wij zullen hem node missen. Gelukkig blijft de heer Bogerd op Urk wonen, zodat hij zijn bijdrage aan onze gemeenschap op de door hem kenmerkende wijze zal kunnen blijven leveren. Urk zit in zijn hart” aldus de burgemeester en “met hart en ziel heeft hij zich ingezet”.

Rien Bogerd blijft wel beschikbaar als ambtenaar van de burgerlijke stand voor het voltrekken van huwelijken. Bogerd was ook jarenlang actief als Statenlid namens de SGP. Bij zijn afscheid kreeg hij hiervoor in 2010 een koninklijke onderscheiding en werd hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel