TV campagne moet hindoe-basisschool redden

ALMERE
Een tv-campagne moet de redding betekenen voor de Hindoestaanse basisschool Shri Ganesha in Almere. De school heeft te weinig leerlingen en wordt daardoor in het voortbestaan bedreigd.

Het is vrij uitzonderlijk dat een individuele basisschool reclamespotjes op radio en televisie uitzendt om leerlingen te werven. In een paar jaar tijd daalde dat aantal van ruim 170 naar 120. De school profiteert niet mee van de groei van Almere.  

De Shri Ganeshaschool is onderdeel van stichting Hindoe Onderwijs Nederland waar de basisbeginselen van het hindoeïsme centraal staan. Zo worden het lentefeest Holi Phagwa en het lichtjesfeest Divali uitgebreid gevierd.

Er zijn ook vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het stichtingsbestuur kon nog geen verklaring geven waarom het aantal leerlingen in Almere in korte tijd met dertig procent is gedaald. De school hoopt na de campagne 200 leerlingen te tellen.

Voorbeeld van een reclamespot op tv

reacties (4)

 • .\/\/.

   

  Ik wens iedereen veel succes met het aanpassen van de grondwet (artikel 23) onder de huidige 'rechts met den Bijbel'-regering. Wist u overigens dat openbaar onderwijs minder dan de helft van het totaal is in Nederland?

  reageer
 • Jaanchi

   

  Wat een kortzichtige reacties van Mark en Atheist. Alle onderwijs maar standaard maken en volgens een door de overheid gecontroleerd stramien aanbieden kan echt niet in ons land met mensen en daardoor vele culturele achtergronden.

  reageer
 • Hmmm

   

  Die culturele verschillen worden juist door de verschillende stromingen (lees= soorten basisscholen) versterkt. Door te focussen op 1 overtuiging of cultuur wordt het kind aangeleerd dat andere overtuigingen of culturen ondergeschikt of minderwaardig zijn. De basis school zou standaard moeten zijn zonder onderscheid in geloof afkomst of cultuur. De opmerkingen zijn dus heel doordacht alleen dat ziet Jaanchi niet. (of wil dat niet zien)

 • ellnie

   

  Voorgaande reacties kloppen helemaal. Alle scholen zouden volgns het "openbare" principe moeten zijn. Daarmee is niet gezegd dat kinderen geen onderwijs over religie krijgen. Dat moet namelijk worden gegeven indien de ouders daarom vragen.

  reageer
 • Karel

   

  Hoe komt u aan die onzin in de laatste zin? Religie is helemaal geen verplichting in het onderwijs, en al helemaal niet in het openbaar onderwijs.

 • Mark

   

  Belachelijk al die scholen met een geloof. Onderwijs zou standaard overal hetzelfde moeten zijn. Zonder indoctrinatie met science fiction verhalen. Prima als mensen dat willen geloven maar doe dat op een vereniging of thuis. Maar om daar subsidie of onderwijs tijd voor te gebruiken is te zot voor woorden.

  reageer
 • Raar

   

  Waar je je vraagtekens bij kunt zetten is dat de stichting gemeenschapsgeld gebruikt voor reclame maken. In dit geval reclame maken voor een school die dus geen bestaansrecht heeft.

 • Arie

   

  Eens!

 • Atheist

   

  Gisteren had ik ongeveer ook met deze woorden gereageerd, maar mijn reactie is er blijkbaar niet doorgekomen. Geloof is en blijft een privéding, doe je maar thuis. Van mij mogen alle scholen openbaar zijn. Er gebeurt te veel ellende door het geloof, houd het voor jezelf. En wat de subsidie betreft heeft u helemaal gelijk.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert