Kamervragen over 'misleidend' visserijbericht

URK • Wo 1 november 2017 | 21:10 • Woensdag 1 november 2017 | 21:10
De christelijke politieke partijen CDA, SGP en ChristenUnie hebben kamervragen gesteld over berichtgeving over de visserij. Die is volgens hen namelijk misleidend.

Afgelopen maandag publiceerden het CBS en Wereld Natuur Fonds een rapport waaruit bleek dat het aantal vissen in de Noordzee met 30 procent zou zijn afgenomen de laatste 25 jaar. Bodemvisserij zou hiervan de oorzaak zijn. Deze methode van vissen wordt door veel Urker vissers toegepast.

Om tot deze conclusie te komen werden cijfers van Wageningen Marine Research gebruikt. Deze organisatie zegt nu dat ze niet achter de uitkomst van het onderzoek staat en vindt zelfs dat er verkeerd omgegaan is met de cijfers. 

De reactie van de Wageningen Universiteit was voor Kamerleden het signaal om de minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat om opheldering te vragen. Zij willen dat het CBS het rapport rectificeert en publiekelijk excuses maakt aan de visserijsector. Ook de actiegroep van kottervissers Eendracht Maakt Kracht heeft inmiddels om rectificatie gevraagd.

[https://twitter.com/DurkW/status/925812235359879170]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel