Brug bij Roggebot de komende tijd vaker open

DRONTEN
Verkeer op de Hanzeweg tussen Dronten en Kampen moet tot midden januari vaker wachten voor de brug bij Roggebotsluis. Dat komt doordat er extra zandschepen moeten passeren voor de bouw van de nieuwe Reevesluis in het Drontermeer.

Voor de bouw van deze sluis wordt een tijdelijk werkeiland in het Drontermeer aangelegd. Daarvoor moet veel zand worden aangevoerd. Dat gebeurt via het Vossemeer en Roggebotsluis.

De Reevesluis komt op de plek waar de zogenoemde bypass van de rivier de IJssel in het Drontermeer uitkomt. Als de Reevesluis en de bypass klaar zijn, verdwijnt de sluis bij de Roggebot.

reacties (2)

 • Pieter

   

  Waar komt dan die nieuwe sluis? Is daar ook een kaartje van?

  reageer
 • Viking79

   

  Betere nieuwsvoorziening zou zijn als jullie zouden melden op welke tijdstippen de openingen zijn. En is dat niet bekend, dan de journalistieke taak dit te onderzoeken.

  reageer
 • Jan70

   

  De openingen zullen plaatsvinden op de tijdstippen dat de zandschepen gereed zijn om de brug te passeren. De tijdstippen daarvan zullen enige tijd (zo'n 10 minuten wellicht) van te voren bekend zijn, met voldoende subsidie zullen er misschien speciale meldingen hiervan gedaan kunnen worden zodat u t.z.. nog een alternatieve route kunt proberen te gaan vinden.

 • Jaap

   

  Omroep Flevoland heeft geen kristallen bol en kan dus net zomin als u voorspellen op welke tijdstippen de brug open moet om een schip door te laten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert