Speciale woningen voor 'acute gevallen'

ALMERE • Do 2 november 2017 | 18:15 • Donderdag 2 november 2017 | 18:15
Er komen speciale woningen in Almere Poort voor mensen die onmiddellijk een huis nodig hebben. Wooncorporatie Dudok Wonen uit Hilversum en de gemeente Almere hebben dit afgesproken.

Het project met de naam 'In between places' gaat plek bieden aan mensen die bijvoorbeeld door een scheiding, gedwongen verkoop van hun woning of overlijden van een huisgenoot direct een huis nodig hebben.

Het precieze aantal woningen dat er komt is nog niet bekend, maar het gaat volgens Dudok Wonen om enkele tientallen. De gemeente heeft al wel een locatie op het oog, maar wil dit nog niet bekend maken omdat eerst de omwonenden moeten worden ingelicht.

300 gegadigden in Hilversum 
Het is niet duidelijk hoe groot de vraag is naar betaalbare tijdelijke huurwoningen in Almere. Uit ervaring in Hilversum weet Dudok Wonen dat er veel mensen zijn die een direct beschikbare huurwoning zoeken. Daar waren 300 gegadigden voor 22 appartementen.

Permanente woning
De kosten voor dit soort woningen bedragen rond de 500 euro per maand. De maximale huurtijd is 1 jaar, waarin de huurder actief op zoek moet naar een permanentere woning. Volgend jaar begint de bouw van 'In between places'.

Deel artikel

reacties (9)

 • c.j.schepers

    Ma 20 november 2017 Maandag 20 november 2017

  ik woon dicht bij het station Uitgeest elke weekend raak krassen op de auto een koplamp in geslagen en ga zo maar door ik zou zo wel willen ruilen met een beneden huis i.b.v..invaliditeit

  reageer
 • Brammetje

    Za 4 november 2017 Zaterdag 4 november 2017

  "De gemeente wil nog niet zeggen waar, want de omwonenden moeten eerst worden ingelicht." Dus geen overleg maar gewoon door de strot duwen. Zo gaat dat hier in Almere nu altijd, ook al wil de gemeente ons anders laten geloven.

  reageer
 • Linda

    Za 4 november 2017 Zaterdag 4 november 2017

  Scheiding, gedwongen verkoop huis, plotseling alleenstaande ouder, meestal moeders die nergens heen kunnen. Dat is een grote, hele grote groep vergeten mensen die echt dringend een huurwoning nodig hebben om nog iets op te kunnen bouwen! Ik hoop echt dat daar nou eens veel woningen aan toegewezen worden! Schrijnende gevallen alom, zeker in Almere.

  reageer
 • Steven Stedenwijk

    Vr 3 november 2017 Vrijdag 3 november 2017

  Wij hebben ook twee zulke woninkjes in de straat. Het maakt niet uit maar daar is nooit met de omwonenden over gesproken. Er is ook geen enkel probleem. Het lijkt wel vreemd om 100 van zulke woningen in één straat te maken.

  reageer
 • Nico

    Vr 3 november 2017 Vrijdag 3 november 2017

  Zie niet in waarom deze groep uitdagingen niet in een stapel zeecontainers kan wonen. Strak langs de snelweg. Wil niemand wonen en heeft niemand last van. Kost ook nog een niets. 3x niks dus.

  reageer
 • .\/\/.

    Vr 3 november 2017 Vrijdag 3 november 2017

  Ik geloof dat de bedoeling toch is om mensen te helpen, en niet om ze te kwellen. Maar ik kan me vergissen natuurlijk.

 • laat alle reacties zien
 • Ineke

    Do 2 november 2017 Donderdag 2 november 2017

  Lekker. Hilversum loost probleem gevallen in almere. Net als amsterdam begin jaren 1970 in lelystad deed. (bedankt hans lammers) kan almere lekker de uitkeringen betalen en het probleem van hilversum oplossen. Maar ja almere moet groeien ten koste van alles

  reageer
 • Sandra Timmer

    Do 2 november 2017 Donderdag 2 november 2017

  Er zouden ook in Lelystad meer betaalbare woningen moeten komen. Een vriendin van mij (met dochtertje)staat al 7 jaar op de wachtlijst en steeds is er iemand met urgentie, loting etc. En dan gaat er iemand die net is ingeschreven met de woning van de loting vandoor. Ook mijn moeder(87) moest uit nood een woning in de vrije sector huren want er was ook steeds iemand met urgentie voor haar. Het heeft weinig zin als je op zoek moet naar een woning als de wachtlijsten te lang zijn. Dan blijven deze woningen ook 8 jaar bezet.

  reageer
 • Hans K

    Do 2 november 2017 Donderdag 2 november 2017

  Gemeente Hilversum brengt inmiddels ook de vrouwenopvang onder in Almere. Goede zaak, maar we gaan er wel vanuit dat ze daarvoor betalen en wij niet het afvoerputje van Hilversum gaan worden. Daar is Almere gewoon te klein voor en wonen er in dat geval nog een paar gezinnen in Hilversum, want daar blijft dan niets van over. De Groest ook gewoon in Hilversum houden, graag.

  reageer
 • Karel

    Za 4 november 2017 Zaterdag 4 november 2017

  Almere is al jarenlang het afvoerputje voor alles en iedereen. Zo "vergroot" dit gemeentebestuur de veiligheid en het woonplezier in Almere. Het kán in Almere en we zien wel waar het schip strandt.

 • Stevie

    Do 2 november 2017 Donderdag 2 november 2017

  Almere te klein ??

 • Ik

    Do 2 november 2017 Donderdag 2 november 2017

  Max 1 jaar... daarna toch nog 8 jaar dakloos ivm de wachtlijsten voor huurwoningen?

  reageer
 • Eddie

    Za 4 november 2017 Zaterdag 4 november 2017

  Eens. Zou hier ook graag een reactie vanuit de gemeente op zien. Dit is geen oplossing, maar het probleem een jaar uitstellen. Wachttijd blijft gemailldels 8 jaar.

 • Tjonge

    Vr 3 november 2017 Vrijdag 3 november 2017

  Je hebt een jaar de tijd om je zaakje op orde te krijgen. Lijkt mij meer dan redelijk. Als het onbepaald is gaat niemand weg uit een woning van €500,00.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert