Eerste Gouden Kiekendief voor Riet Rijs

LELYSTAD
Riet Rijs heeft donderdag de eerste Gouden Kiekendief gekregen uit handen van de Flevolandse Commissaris van de Koning Leen Verbeek. De Gouden Kiekendief is het nieuwe Ereteken voor Verdienste van de Provincie Flevoland. Riet Rijs krijgt de prijs als eerste, vanwege haar werk voor Het Flevo-landschap. Ze gaat met pensioen en kreeg de speld uitgereikt op haar afscheidsfeest in het Natuurpark Lelystad.

Rijs heeft 17 jaar bij het Flevo-landschap gewerkt. Ze was er zelfs even plaatsvervangend directeur. Ze heeft volgens de provincie in die periode veel betekend voor de ontwikkeling van natuur, landschap en de cultuurhistorie van Flevoland. Zij was belangrijk bij het verkrijgen van de Werelderfgoedstatus van Schokland en de ontwikkeling van Pampushout in Almere tot een stadsbos.

De Gouden Kiekendief bestaat sinds maart dit jaar. De onderscheiding is bedoeld als waardering voor personen of organisaties die zich op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie Flevoland. Behalve het ontvangen van de speld, wordt de naam van de Riet Rijs en toekomstige winnaars bijgeschreven in het 'Ereboek van de Provincie Flevoland'.

reacties (3)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert