Lichtjestour ook naar Biddinghuizen en Swifterbant

DRONTEN
Ook de dorpen Swifterbant en Biddinghuizen zijn deze kerst opgenomen in de Lichtjestour van Dronten. Vorig jaar werd deze tocht van versierde trekkers voor het eerst georganiseerd in Dronten. Dit jaar heeft de organisatie besloten de tour uit te breiden en ook duurt het evenement drie dagen.

Nico Vollebregt zit in de organisatie van de tour en reed vorig jaar zelf ook mee. Vollebregt: “Wanneer je een paar uur aan je trekker hebt gewerkt, is het toch leuk, om het ook in de andere kernen te laten zien.”

De stoet van verlichte trekkers trekken op 21, 22 en 23 december door de dorpen. Het evenement is gekoppeld aan het Vredeslicht. Dat licht wordt jaarlijks ontstoken door een kind en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er in de periode voor kerstmis vanuit een klein vlammetje een oceaan van licht. Scouts van over de hele wereld geven het door, in Dronten zijn dat de FlevoScouts.

De eerste wisselbeker ging vorig jaar in Dronten naar het Mechanisch Erfgoed Centrum. Biddinghuizen en Swifterbant krijgen dit jaar een eigen wisselbeker.

reacties (1)

  • Frank

     

    Heel leuk trekkers euro 0 lampen led-lampen En zeker weer harde muiziek op de trekkers gewoon heel jammer dit !!! Hang lampen in onze windmolens en verlicht de zonnepanelen ! Lichtjestour zo 1982 pal de fiets 66

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert