Verkeerschaos Poort, CDA stelt vragen

ALMERE
De Almeerse CDA-fractie heeft raadsvragen gesteld over de verkeersopstoppingen in Almere Poort. De partij wil weten van de gemeente waarom er een paar belangrijke wegen in de wijk tegelijkertijd zijn afgesloten. Vooral rondom de Sterrenschool is het nu erg druk volgens het CDA.

In Almere Poort wordt gewerkt aan een nieuwe afrit van de Hogering naar de Elementendreef. Die werkzaamheden duren langer, omdat er onduidelijkheid is over waar belangrijke kabels en leidingen in de grond liggen. Ook op de Godendreef en de Poortdreef wordt gewerkt, waardoor inwoners van Poort op slechts twee plekken de wijk uit kunnen. Alleen via de A6 en via industrieterrein Twentsekant.

Het CDA is bang voor onveilige situaties door de verkeersdrukte en al het bouwverkeer. De partij wil dat het Almeerse college van burgemeester en wethouders actie onderneemt om de situatie te verbeteren. 

reacties (9)

 • Annelies Brink

   

  Raar.... er staat in dit artikel dat er gewerkt wordt aan een nieuwe afrit maar dat klopt echt niet. Er ligt niets dat lijkt op een afrit. Daarnaast verbaas ik mij over de verbazing van al deze afsluitingen. Op welke planeet leven de mensen bij gemeente die dit soort bizarre besluiten mogen nemen???? Wordt er nog gesproken met elkaar, geluisterd naar mensen? Ik krijg sterk de indruk dat niemand iets kan schelen hoe bewoners die in een nieuwe wijk al eindeloos veel wegafsluitingen in de wijk door hebben gemaakt hun leven mogen inrichten bij dit soort absurditeiten... Het lijkt mij dat een excuus asn de bewoners van Almere Poort op zijn plaats is.

  reageer
 • JO BOSMA

   

  Wat een vreemde reactie van Wethouder Hekking. Ik ken u niet en weet ook niet welke partij u vertegenwoordigd en in welke plaats of Stad u werkt. Graag duidelijkheid in deze. Het CDA in Almere heeft al 3 jaar bemoeienis met de prequare verkeerssituatie in Almere Poort. De onderzoekjes die gedaan zijn door leden van het CDA waren er op gericht om mensen in Almere Poort een betere- en veiliger verkeerssituatie te gunnen. Dit heeft volstrekt niets te maken met activiteiten die gericht zijn op het behalen van een betere verkiezingsuitslag tijdens de komende Gemeenteraadsverkiezing. Graag wil ik persoonlijk met u in gesprek. Een gesprek van mens tot mens lijkt mij eerlijker dan uw eigen interpretatie op deze wijze te vermelden. Hartelijke groet, Jo Bosma, lid van het CDA- Almere.

  reageer
 • Jan

   

  Gewoon op tijd vertrekken. Dan is er geen probleem.

  reageer
 • B.

   

  In het verleden was de rijp verantwoordelijk voor de aanleg van kabels. Ze hebben een hoop dingen goed gedaan maar vastlegging en archivering waren nou niet een van de goede dingen. Het is dus niet verbazend dat er onduidelijkheid is over de tracés van kabels en leidingen. En ja dat levert dus vertraging op.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Heeft de CDA-fractie al geprobeerd of het helpt om het Wilhelmus te zingen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wethouder Hekking

   

  Ik vroeg me al af wanneer het CDA zich zou gaan roeren. Met een geheel ander probleem proberen zij kiezers aan zich te verbinden richting de verkiezingen. Want ja, ook deze partij is debet aan de Floriade. Dus kiezers, wees op uw hoede voor deze slinkse manier van aandacht trekken.

  reageer
 • Hannes

   

  En deze debacle gaat zich ook voordoen bij de op en afritten als de Floriade/woonwijk tot stand komt zeker bij de Veluwedreef! "Ondanks de verbreding van de A6!"

 • Justme

   

  OMG ... volgens mij reageer jij op ieder artikel waar De politiek iets aankaart over de Floriade. Het is nu wel duidelijk, je bent het er niet mee eens. Maar ik wordt er een beetje moe van om iedere keer diezelfde bijna kinderachtige flopriade of hoe je het ook wilt noemen berichten te lezen. Get a life!

 • Boels

   

  Niemand van de betrokkenen bekend met grondradar?

  reageer
 • Schaapjes

   

  Het is vooral verontrustend dat in zo'n jonge stad leiding en kabeltraces niet eens in beeld zijn

  reageer
 • pieter de oude

   

  Onduidelijkheid waar belangrijke kabels en leidingen liggen.??? Dat kan alleen in Almere. !!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert