Gemeente gaat VoedselLoket Almere helpen

ALMERE
De gemeente Almere gaat het VoedselLoket Almere (VLA) helpen. De stichting meldt dat elke donatie die binnenkomt tot en met eind december, wordt verdubbeld door de gemeente.

Een maand geleden werd bekend dat de stichting 50.000 euro te kort komt. Oorzaak is het groeiende aantal mensen dat hulp nodig heeft. De stichting zei te moeten stoppen als dit zo door zou gaan. 

Inmiddels zijn er al meerdere bedrijven, fondsen en particulieren geweest die toezeggingen hebben gedaan. 
 

reacties (8)

 • Frenk

   

  Het zou mooi zijn dat ondernemend almere, op dit gebied ook een bijdrage gaat leveren. Inplaats van een gemeente.

  reageer
 • Ron h

   

  Lijkt me een heel redelijke afspraak. Andere gemeentes lossen het op door gratis ruimte ter beschikking te stellen .

  reageer
 • Hannes

   

  Probleem voedselbank kan op korte termijn worden opgelost: Inplaats van wachten tot 2022 en nog langer voordat er uiteindelijk een Floriade/woonwijk staat; en dan nog op een verkeerde locatie. Dan mag het toch niet zo zijn dat er in 2022 nog een voedselbank bestaat! Dat kunt men tegenover de buitenwereld , en zeker voor de betrokken niet maken!.. "Stop met deze onzekere overkoepelende financiële Floriade/woonwijk project waar de duurzame producten van A tot Z gisteren al zichtbaar op de markt te koop liggen (lagen).. Een werkverschaffingsmaatschappij is van laag tot hoog wel weer te creëeren; om de puinhopen uit het verleden weer te renoveren! Waar men heeft gebouwd en aangelegd zal men ook moeten onderhouden; met alle werkgelegenheid van dien met belastinggeld uit het maatschappelijk-leven; met investeringen uit het bedrijfsleven! "En zo gaat het decennialang; hopelijk nu wel zonder voedselbank!! Dan vind ik het pas een goed gebaar!!

  reageer
 • Faerie

   

  Ik vind dit toch enigszins raar van de gemeente. Er zijn inmiddels al een paar jaar andere organisaties in de stad die de mensen helpen die niet bij VLA terecht kunnen, enkelen daarvan krijgen niet eens 1 bijdrage van de gemeente om dat te doen. Ik vind dat voedselhulp in Almere toch nodig eens anders geregeld moet gaan worden. Er klopt heel veel echt niet.

  reageer
 • T. Arrel

   

  Ja, als je miljoenen in de totaal overbodige Floriade stopt, kun je het niet maken om de armen te laten verhongeren. Wanneer gaan we eens de juiste prioriteiten stellen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Ik denk eerder dat de gemeente er door de publiciteit niet meer omheen kon. En het wordt verkiezingstijd, dus een charmeoffensief scheelt een stuk. Verder is dit maar een klein deel waaraan de gemeente zou moeten werken. Werk aan de winkel wat onderhoud van de stad, groen en wijken betreft. Dát vind ik pas een goed gebaar.

  reageer
 • HL

   

  Hoe kun je zo'n groot tekort opbouwen? Als er meer mensen hulp nodig hebben, maar er zijn niet meer giften, dan houdt het uiteindelijk op met kunnen helpen? Is het niet belangrijker om binnen budget mensen te helpen, dan om iedereen te willen helpen en dan zelf failliet gaan?

  reageer
 • Jos

   

  Wat een goed gebaar, wil nu iedereen excuses aanbieden die de gemeente afzeek hierover!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert