Eekhuis bundelt krachten voor gemeenteraadsverkiezingen

ALMERE
René Eekhuis zal de komende gemeenteraadsverkiezingen verder gaan als lijsttrekker van nieuwe partij Respect Almere. Nu heeft hij zitting in de raad als Fractie Eekhuis, maar hij bundelt de krachten met politieke partij Respect Nederland.
 
Eekhuis was eerst raadslid voor de PVV. Hij werd in 2015 uit die fractie gezet omdat zonder medeweten van anderen 17.500 euro van de fractie naar zijn rekening was overgemaakt. Het raadslid beweert dat hij dat niet heeft gedaan. Later heeft hij het geld teruggeboekt. Eekhuis bleef vervolgens als eenmansfractie in de gemeenteraad.

“Het is tijd voor andere prioriteiten voor een beter Almere”, vindt René Eekhuis. “Wij willen in ieder geval lagere gemeentelijke belastingen en wij willen ook - nu het nog kan - de Floriade 2022 een halt toeroepen. De ca. 95 miljoen die dát kost geven wij graag aan andere prioriteiten uit, zoals bijvoorbeeld het onderhoud van onze stad”. 

reacties (8)

 • Kees

   

  Deze persoon wil alleen op pluis zitten voor geld. Absoluut niet voor gemeente raad. Zakken vullen is hij goed in. En we moeten sterke politieke dragers binnen Almere hebben. Ik zou adviseren voor oudere bond te kunnen stemmen, daar heeft Almere op dit moment meesten aan.

  reageer
 • Ron h

   

  Samenwerking met "respect" een partij die of uiteindelijk niet heeft meegedaan bij de tweedekamer of het niet eens lukte 1 op de 150 zetels te halen. Hoe realistisch is het dan te denken om 1 op 35 zetels te halen dat is nog 4 leer moeilijker. Een partijprogramm met enkel landelijk items en enkel items die geld kosten geen enkele realistische inkomstenkant. Geen enkel punt dat niet al bij bestaande andere clubs zitten Kiezers die daarop stemmen lijken mij slechts kiezers-trollen. En als door eekhuis toegevoegd item wederom verlaging van gemeentelijke belastingen en tegen de floriade dat kon al bij 3 andere partijen.

  reageer
 • Lexxie

   

  Deze graaier en bedrieger past perfect bij de vvd in zijn eentje kan hij het zeker vergeten.

  reageer
 • Johan

   

  Heeft deze man dan geen schaamtegevoel? Eerst vele duizenden euro’s verduisteren, dan een zetel stelen en nu onder de naam respect Almere terug komen ? Schaamteloos en respectloos!!!

  reageer
 • PiM

   

  Wie is meneer Eekhuis? Hij is bijna nooit op de politieke markt en/of bij de plenaire raadsvergadering aanwezig. Wel zijn vergoeding opstrijken als raadslid.......

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Zulke gasten kunnen dus zo weer de politiek in stappen en een eigen partij beginnen. Hoe is het mogelijk!

  reageer
 • Kees

   

  Nou gelukkig is dat niet zo. Dit soort partijtjes kunnen wel mee gaan doen, maar is kansloos om genoeg stemmen te krijgen. Overigens kan jij dit ook doen hoor. Je kandidaat stellen. Niks moelijks aan.

 • .\/\/.

   

  "Hoe is het mogelijk!" - nou, dat heeft iets met de Grondwet te maken. En het heet 'vrijheid van vereniging'.

 • Iet

   

  Heeft OF nog de kritische vraag gesteld over de 95 miljoen. Dat klopt namleijk niet.

  reageer
 • Qwerty

   

  Kansloos...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert