Nieuwe naam voor gebouw Almere College

DRONTEN
Het gebouw van het Almere College aan de Educalaan in Dronten gaat voortaan verder onder de naam Copernicus. Dat werd vrijdag bekend bij de officiële heropening van het pand.

De school is flink verbouwd. Dit was nodig, omdat de school verouderd en donker was. Ook waren de ruimtes te klein. De school gaat over tien jaar verhuizen naar een andere locatie, dus nieuwbouw was zonde. Daarom is ervoor gekozen om 1,2 miljoen euro te investeren in een nieuwe entree, het lichter en groter maken van de aula en het creëren van nieuwe leerplekken.

Ook zijn achter in de school de oude lokalen leeggehaald en de muren weggebroken.  

 

reacties (7)

 • T.

   

  Almere’ een Germaanse naam voor ‘groot meer’, waarbij het woorddeel ‘mere’ een vroegere vorm is van het moderne ‘meer’. Het Germaanse ‘ala’ is zeer verwant met ons woord ‘al’, dat ‘geheel’ betekent. Almere is de naam van een binnenzee (de vroegere Zuiderzee) die in de middeleeuwen grofweg op dezelfde plek lag als het huidige IJsselmeer. Dus helemaal geen gekke naam voor een school in Dronten. Een school die zijn naam al had voordat de stad groot begon te worden.

  reageer
 • 1,2 mil voor 10 jaar? het geld kan ook niet op.

  reageer
 • Jeroen

   

  Als oud leerling van de educalaan 4 in jaren 87/91 gewoon bekend als Copernicus de school voor LBO/Mavo. Dus niks nieuws onder de zon. Later is de school gefuseerd met het Almere College uit Kampen. En is er eerst in de dependance van het Copernicus de HAVO /VWO onderbouw gekomen. En later is de school gefuseerd. Dus niks nieuwe naam, de school heet nu weer Copernicus.

  reageer
 • Els

   

  Inderdaad, dacht ook al: dit is juist weer terug naar ooit. Het AC kwam toch voort uit het Copernicus.

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Ik heb nooit begrepen waarom die school die niet in Almere zit de naam Almere College heeft, alleen maar onhandig en super verwarrend.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Xxx

   

  Naam Almere College verdwijnt niet! Copernicus is de naam voor de verbouwde schoollocatie. Daarnaast huist het Almere Colleg ook in de schoollocatie Het Perron

  reageer
 • Volvo70

   

  Uhm... lang geleden was de naam van de school ook al copernicus. Hopelijk gebruiken ze het oude logo en briefpapier. O nee natuurlijk niet genoeg geld in onderwijsland om te verspillen....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert