Aanleg omstreden rotonde van start

EMMELOORD
De gemeente Noordoostpolder start maandag met de aanleg van een omstreden rotonde. Op de onoverzichtelijke kruising van de straten Espelerlaan, Koningin Julianastraat en Onder de Toren wordt de komende weken gewerkt en moet het verkeer daarom omrijden. Omwonenden zijn fel tegen en stapten zelfs naar de rechter om de rotonde tegen te houden. Tevergeefs.

De afgelopen weken werden er al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, maar vanaf maandagmorgen 07:30 uur is de kruising dicht. De nieuwe rotonde moet ervoor zorgen dat de kruising veiliger wordt. De aanpak is al jaren een wens van de gemeente Noordoostpolder. 

Bewoners stapten naar de rechter
De direct omwonenden van de kruising willen graag dat het verkeer in hun straten veiliger wordt, maar liever niet door een rotonde pal voor hun deur. Ze zijn bang dat het verkeer straks veel dichter langs hun huizen komt en dat hun bezit dan veel minder waard wordt.

Daarnaast komen de opritten van de huizen dicht bij de rotonde. De omwonenden denken dat het moeilijker wordt om met de auto van en naar hun huis te rijden. Zij willen liever dat het grasveld naast de kruising wordt gebruikt voor de rotonde, maar de gemeente wil daar woningen bouwen.

reacties (6)

 • stip

   

  Hoe komen de bewoners nu op de straat? Volgens mij niet anders dan straks met de rotonde. Het is weer eens een kwestie van geld voor verkeersveiligheid stellen. En niemand verplicht de bewoners daar te blijven wonen, ze hadden de tijd zat de afgelopen jaren om ergens anders hun heil te zoeken. Na eindeloos gedoe pakt men nu eindelijk door. Chapo.

  reageer
 • Robbie

   

  Ik hoop echt dat deze rotonde de oplossing is. De rotonde die iets verder ligt werkt wel goed. Je kan daar nu lekker doorrijden ipv dat je daar wel eens een tijdje stilstond.

  reageer
 • Buf

   

  Begrijp ik het nu goed dat bewoners straks achteruit de rotonde op moeten gaan rijden en dat de gemeente de werkzaamheden van start laat gaan nog voordat er een gerechtelijke uitspraak is??? Volgende soap is begonnen!!!

  reageer
 • Logisch Nadenken?

   

  Jammer dat de reputatie van deze gemeente zich zo manifesteert! Dat deze rotonde de geschiedenis in gaat als gevaren rontonde van Nederland maakt men grote kans. Met enige verbazing kun je afvragen wie heeft hiervoor doorgestudeerd . Als op- en afritten van de woningen gekoppeld worden aan een rotonde worden waarschijnlijk de verkeersregels en borden ook zodanig toegepast.Grappig dat je als bewoners iedereen voorrang moet geven op de rotonde ,je komt nooit meer van je erf af!

  reageer
 • Arnold

   

  Hoe zou dat nu zijn ? Gelukkig dat het algemeen belang voorgaat op het individuele ! Wonen in het centrum tsja. Dat kent zo haar ongemakken

 • Polderling

   

  Ein-de-lijk kan er begonnen worden met die rotonde. Het is niet zo dat ze nu aan een rustig weggetje wonen he, ze wonen al middenin het centrum en er is nu al een kruispunt waar ze op moeten komen. Kom op gemeente, snel aanleggen. Dit had al 15 jaar eerder moeten gebeuren en hoeveel rechtszaken zijn er ondertussen al gevoerd (en verloren)? Die andere rotonde is ook al een verademing.

 • CJW

   

  Woningen? Zo bijna bovenop de rotonde? Vreemd plan van de gemeente.

  reageer
 • Burger

   

  Weer z'n gemeente waar niet naar de burgers wordt geluisterd. Voor wie werken de ambtenaren, politiek, e.d.? Juist voor de burgers! Maar nee hoor, zij doen het voor hun eigen ego.

 • laat alle reacties zien
 • Joop

   

  Mooi, werd tijd

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert