Dronken automobilist ramt lantaarnpaal

FLEVOLAND
De politie Flevoland heeft in de loop van zaterdag vijf bestuurders aangehouden die te veel hadden gedronken. De eerste melding kwam vlak voor de avond, toen een bestuurder op de Europalaan in Emmeloord een lantaarnpaal had geramd. De bestuurder viel door de mand bij de blaastest op het politiebureau. Hij had drie keer (650 ug/l) zoveel gedronken als toegestaan.Hij moet zijn rijbewijs inleveren.


Dronken doorgereden
Het was niet de enige drankrijder. In de nacht van zaterdag op zondag konden agenten rond 01.30 uur in Marknesse een dronken bestuurder te achterhalen. De man was na een aanrijding doorgereden. Op het bureau blies de man bijna vier keer (785 ug/l) zoveel als toegestaan. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Brom- en snorfietsers
Rond 21.45 uur liep een bromfietser tegen de lamp op De Abbert op Urk. Deze bestuurder had geen rijbewijs en hij droeg geen helm, net als zijn passagier. Op het bureau blies hij 175 ug/l, het dubbele van wat is toegestaan voor een beginnende bestuurder. Op de Urkerweg op Urk was het kort na middernacht raak bij een snorfietser. Hij blies op het bureau 375 ug/l. Ook deze bestuurder reed zonder rijbewijs.

Rond 02.30 uur liep op De Poort in Swifterbant een beginnend bestuurder van een bromfiets tegen de lamp. Deze blies 205 ug/l, ruim boven de toegestane 88.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert