Oostvaardersplassen beleven in mobiele uitkijkpost

FLEVOLAND
Mensen die wat dieper de Oostvaardersplassen in willen dan normaal is toegestaan, kunnen sinds kort ook echt verder komen. Dat mag niet op eigen houtje, maar door het boeken van een uitkijkhut. Daarin kunnen bezoekers in alle rust de omgeving in zich opnemen. 

Vogelaars en andere natuurliefhebbers worden door boswachters naar de tweepersoons uitkijkpost gebracht. Vier uur later worden ze weer opgehaald. Een bezoek aan de hut kost 100 euro.

Geen dieren lokken
Het grootste deel van de Oostvaardersplassen is tot verdriet van natuurliefhebbers niet toegankelijk. Met deze observatiepost worden ze toch bediend. De hut is mobiel en wordt door Staatsbosbeheer af en toe verplaatst naar plekken waar op dat moment veel te zien is. Om verstoring van de natuur te voorkomen, mag je de hut niet uit en moet je stil zijn. Het is niet toegestaan om dieren met eten te lokken. 

Ruimere toegang
Provinciale Staten van Flevoland hebben zich eerder dit jaar uitgesproken voor een ruimere toegang voor recreanten in het gebied. De provincie heeft sinds kort het beheer over de Oostvaardersplassen. 

De hut is nog tot eind deze maand te reserveren. In de winter is hij niet te boeken, in het voorjaar weer wel.

reacties (4)

 • Flevoburger

   

  Dus als je geld hebt ben je welkom. Kun je het niet betalen dan is deze natuur niet voor jou weg gelegd. Het begint een beetje op de medische zorg in Nl te lijken.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Geweldig idee.

  reageer
 • Karel

   

  Een echte natuurliefhebber laat de natuur met rust.

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Dat doen ze dan ook met en in die hut. Onopvallend en nietstorend van het moois genieten.

 • peter van den bemt

   

  Dat doen ze dan ook met en in die hut. Onopvallend en nietstorend van het moois genieten.

 • Wieke

   

  Is het € 100 pp of per hut? Ik vind € 100 per hut trouwens al aardig duur.

  reageer
 • HenkB

   

  Is 100 euro per hut, voor max 2 personen met duur van 4 uur. De boswachter brengt je met jeep er naar toe en haalt je ook weer op. Kan het weten is hele belevenis maar geen garantie

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert