Huizen worden sneller verkocht

ALMERE
Huizen in Almere worden sneller verkocht. Dat zegt de gemeente na eigen onderzoek naar de woningmarkt in de stad. Een huis stond vorig jaar gemiddeld 95 dagen te koop. Nu is dat 56 dagen geworden. 

Verkoop gaat beter dan verwacht 
Vrijwel alle type woningen doen het beter op de huizenmarkt. Zo worden appartementen, twee onder één kap, rij en hoekwoningen sneller verkocht dan een jaar geleden. Volgens wethouder Tjeerd Herrema gaat de verkoop van woningen beter dan de gemeente had verwacht. 'Almere is populair onder Almeerders en ook voor mensen van buiten de stad. Mensen vertellen mij ook dat zij regelmatig briefjes in de brievenbus krijgen met de vraag of zij hun huis willen verkopen' zegt Herrema. Alléén bij vrijstaande woningen is de verkoopduur gestegen van 122 dagen naar 133 dagen. De wethouder heeft daar geen verklaring voor. 

Prijzen stijgen in meeste stadsdelen
De waarde van de woningen is gemiddeld met zeven duizend euro gestegen. Per stadsdeel is de WOZ-waarde van huizen in Almere Haven, Almere Stad en Almere Buiten met enkele duizenden euro gestegen. In Almere Poort en Almere Hout is de waarde van de huizen daarentegen gedaald.  

Voorraad staat onder druk
Herrema wil zo snel mogelijk meer bouwkavels op de markt brengen want de voorraad begint op te raken. 'Wij gaan nu op een aantal plekken in de stad het proces versnellen zodat de grond eerder klaar is om te bouwen' zegt de wethouder. 

reacties (2)

 • Graaf Tel

   

  Beetje gerommeld met de cijfers Herrema ? Wat is er gebeurd met al die woningen die sinds het begin van de crisis al te koop stonden, en nu na jaren eindelijk verkocht zijn ? Zeker niet meegeteld bij die "gemiddeld 56 dagen" ?

  reageer
 • TLL

   

  Die zijn drie jaar geleden al verkocht.

 • Karel

   

  Nog meer bouwkavels, dus nog meer kaalslag. "Ga zo door en vooral niet verder kijken naar groen, rust en milieu", Herrema.

  reageer
 • August

   

  Nou beste Karel, ik neem toch aan dat je niet in Almere bent gaan wonen voor het dorps gevoel. Almere is de voorstad van Amsterdam en staat in het ontwerp om uit te groeien tot 300000 inwoners. Er is geen histories bos aanwezig.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert