Fietsersbond verontwaardigd over harde aanpak fietsoverlast

ALMERE
De Fietsersbond in Almere is verontwaardigd over de harde aanpak van de fietsoverlast in het centrum van Almere. Verkeerd gestalde fietsen worden voortaan verwijderd en de eigenaar krijgt de fiets pas terug na het betalen van 25 euro.

Mario Kramer van de Fietsersbond vindt dat er uitzonderingen mogelijk moeten zijn. Zo moeten mensen die slecht ter been zijn hun fiets dicht bij een winkel kunnen neerzetten. Volgens Kramer valt het met overlast en onveilige situaties door fout geparkeerde fietsen wel mee. De meeste mensen zetten hun fiets volgens hem veilig in de stalling.

Kramer heeft er maandagmiddag een gesprek met de gemeente Almere over gehad. Hij hoopt dat dat gesprek ertoe leidt dat de proefperiode verlengd wordt waarin foutparkeerders er vanaf komen met een waarschuwing. 

reacties (19)

 • Merel

   

  Ik vind het heel onduidelijk. Overal stampen die lelijke fietsrekken uit de grond (geen gezicht). En als ze propvol staan (vaak genoeg), zul je je fiets toch ergens anders moeten neerzetten. Maar waar dan? Een fietsplaatsverbod zie ik nergens. Hoe weet je dan waar je je fiets kunt neerzetten? Geen verbod, geen bekeuring, lijkt me. Misschien kan de gemeente daar eens helder over zijn. Het lijkt mij nu wel heel gemakkelijk geld binnenharken van de achteloze centrumbezoeker. Hoe vinden de winkeliers dit eigenlijk?

  reageer
 • Ron h

   

  Het is weer typisch de minder slimme communicatie van ons mooie Almere. Al ze nou een mooi fotorapportage of film maken van extra parkeervoorzieningen. Ook met name vlak bij de typische boodschappentaswinkels en dan zeggen kijk eens wat we voor u hebben gedaan .. maar dan willen de overlast met fotos niet meer zien. Met uitleg wat een geleidelijn is en een filmpje van een rollator die geblokkeerd wordt. Maar nee we gaan vnl het verwijderenin de picture zetten . Dan verbaasd me de kritiek niet echt.

  reageer
 • Almeertje

   

  Elke dag ga ik iets later naar station of winkelcentrum dan gemiddelde burger. Om 10 uur kan ik mijn fiets nergens kwijt in een rek. Wat moet ik dan. Ik plaats mijn fiets dan maar aan een lantaarnpaal. En loop ik een stukje verder. Daarom zou ik het bijzonder vinden dat ik dan een bon krijg.

  reageer
 • Edith Kraal

   

  Ga eens onder het station kijken je kunt er als voetganger met rollator geen kant op. En dan komt de bus met een rotgang er ook nog een aan.8

  reageer
 • Boels

   

  Onze burgemeester is voorzitter van de bond ;-) Verder is het opschonen beslist een goede zaak, maar dan wel het aantal bewaakte fietsparkings vergroten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Niels

   

  Als je slecht ter been bent ga je maar een scootmobiel aanschaffen. Naar mijn idee is er trouwens genoeg plek dicht bij winkels in de buurt waar je wel je fiets kan neerzetten.

  reageer
 • Ed

   

  Weinig of niet bewegen (=in een scootmobiel zitten) is absoluut niet bevorderlijk voor de gezondheid. Dus als je nog kunt fietsen, moet je zeker géén scootmobiel aanschaffen. Wie een klein beetje verstand heeft van gezond leven, begrijpt dat. Bovendien: alsof al die racende scootmobiels geen overlast veroorzaken.....

 • cor

   

  Zal Dirk blij mee zijn waarom niet meer fietsen rekken langs de Spoordreef , klein stukje lopen en de fietsen staan netjes

  reageer
 • SJP

   

  Volgens een reklamespot op Omroep Flevoland zijn fietsen "Meer dan Welkom" in Almere...zo lust ik er nog wel een...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Toen het betaald parkeren werd ingevoerd heb ik een fiets gekocht om mee de stad in te gaan. Nu de fiets uit het centrum wordt weggepest doe ik mijn boodschappen wel online, en ga ik elders naar de bioscoop en uit eten.

  reageer
 • Cora Spaans

   

  Jammer die reacties over die mensen die slecht ter been zijn. Niet praten als je er niets van weet. Ik kan slecht lopen, maar wel fietsen, dit is nl een totaal andere belasting van je gewrichten. Bovendien is mijn fiets mijn lastdier, in Almere Buiten gebruik ik m van winkel naar winkel omdat mijn boodschappen te zwaar zijn. Ik heb inmiddels na alle ophef gelukkig gemerkt dat er meer mensen zijn zoals ik.

  reageer
 • Harry

   

  Nou dan loopt die meneer kramer weinig in de stad Haha

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Goede zaak, alleen zouden ze eigenlijk het hekje tussen het fietspad en de autoweg wat door de grote tunnel onder het centrum door loopt wel beschikbaar moeten maken om je fiets aan vast te zetten, nu staan daar borden dat dat niet toestaan is. Net als dat hekje langs de busbaan tussen station centrum en halte stadhuisplein. Daar zijn nu nog parkeerplaatsen, maar die zou je daar dan weg moeten halen.

  reageer
 • Karel

   

  De zoveelste strop voor de winkeliers. Het parkeergeld is al een drempel voor dit stadscentrum en nu wordt het komen met de fiets ook nog eens ontmoedigd. Eén bekeuring en je fiets ergens ophalen en je komt niet meer terug. Goed gedaan weer, heeft vast iemand op het stadhuis heel hard over nagedacht. Sorry voor de fietsersbond, maar uitzonderingen gaan helaas niet werken, althans hier in Almere niet.

  reageer
 • William

   

  Wat mij betreft heeft de gemeente Almere een nieuwe melkkoe gevonden. Ik ga altijd met de fiets naar het centrum, maar een plekje om je fiets neer te zetten is vaak niet beschikbaar. Maak eerst fatsoenlijk en voldoende ruimte beschikbaar om de fiets neer te zetten en ga als dat geen oplossing biedt, bekeuren.

  reageer
 • Cirefrin

   

  Mensen die slecht ter been zijn. Zullen niet op de fiets rijden. Goede zaak dat dit hard wordt aangepakt door gemeente. Eindelijk iets positiefs.Aanpakken. Te veel overlast.

  reageer
 • Stevie

   

  Als mensen slecht ter been zijn gaan ze niet fietsen lijkt me.

  reageer
 • jjm

   

  onzin. de overlast is belachelijk veel. als je bij de deen daar bij de trappen bent kun je er als voetganger niet meer langs omdat er altijd fietsen staan. als je slecht ter been bent kun je al helemaal niet fietsen das levens gevaarlijk.

  reageer
 • Martin R

   

  Personen die slecht ter been zijn, zijn doorgaans geen fietsers. Verwijderen dus die fietsen, het is echt een overlast geworden.

  reageer
 • Opa

   

  Gebied in centrum stad is ook wel erg ruim genomen voor overlast die zich hoofdzakelijk rondom het station voordoet. Waarom helemaal tot aan de Brouwerstraat? Benieuwd of winkels het zullen gaan merken aan de klandizie, want even snel binnenwippen gaat een stuk minder spontaan als je je fiets honderd of meer meter verder weg moet zetten. En dat terwijl er op veel plekken vrije ruimte genoeg is voor fiets, wandelaar en rolstoeler. Nieuwe beleid lijkt ook wel een beetje ingegeven om het de BOA's niet te moeilijk te maken...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert