Wethouder Boogaards neemt dossier Schokland over

NOORDOOSTPOLDER
Wethouder Hennie Boogaards (CDA) van Noordoostpolder neemt het dossier Werelderfgoed Schokland over van burgemeester Aucke van der Werff. Ze maakte dat maandagavond bekend tijdens een vergadering in het gemeentehuis. Van der Werff trok vorige maand zijn handen van het dossier af.

Werelderfgoed Schokland is volgens hem te politiek gevoelig geworden om er als burgemeester voor verantwoordelijk te zijn. Verschillende politieke partijen vonden dat de burgemeester niet goed is omgegaan met het plan om in de buurt van Schokland nieuwe natuur en toeristische voorzieningen aan te leggen.

De gemeenteraadsleden hadden een brief van de provincie gekregen. Daarin stond dat de financiële gevolgen van het project anders zijn dan de burgemeester aan de gemeenteraad had gemeld. Verschillende politici voelden zich ‘misleid en belazerd’ door de burgemeester. 

reacties (4)

 • Willem

   

  De schat, ze offert zich voor Aucke.

  reageer
 • Pietje Bel

   

  Deze wethouder heeft toch al aangegeven binnen een halfjaar te stoppen? Tegen die tijd dat zei de kennis heeft over dit stuk en dus goede beslissingen kan nemen is zei weg.

  reageer
 • pietje bel 1

   

  Idd beetje vreemd als ze gaat stoppen en nu dit krijgt, soms !!!!!

 • R

   

  Hopen dat er een streep gaat door de onzinnige plannen voor de aanleg van nieuwe natuur. Goede landbouwgronden opofferen om nog meer ganzen te laten overwinteren. Waar zijn we mee bezig in dit land. Geldverkwisting is het

  reageer
 • Berrie

   

  Schokland is al enkele meters ingeklonken vanwege jarenlang onttrekken van grondwater.. Verschillende organisaties waaronder Unesco pleiten er al jaren voor een ruime waterbuffer rond Schokland aan te leggen, om het te behouden en beschermen. De plannen voor een seniorenstad van een aantal jaren terug zou al een goede stap in de richting zijn. Landbouwgrond is vervangbaar, Schokland niet.

 • Berrie

   

  Nou dan komt er van dat hele plan dus niets meer terecht. Er zou ook nog eens een seniorenstad bij Schokland worden aangelegd, waar nooit wat van terecht is gekomen. De wethouders van de laatste jaren hebben totaal geen visie, geen kennis van zaken, noch doorzettingsvermogen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert