Buitengebied Dronten bindt strijd aan met criminelen

DRONTEN
De gemeente Dronten krijgt als vijfde gemeente het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Buitengebied. In de gemeente gaan politie, brandweer, boeren, waterschappen, natuurorganisaties, jagers en makelaars beter samenwerken om criminaliteit tegen te gaan. 

Buitengebieden zijn volgens Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vatbaar voor criminele activiteiten. Zo worden drugslabs in leegstaande schuren gevonden en wordt er hennep geteeld midden in maisvelden. Dronten gaat door dit keurmerk de strijd aan met criminaliteit in het buitengebied. 

Eerder werd dit plan al uitgevoerd in Bronkhorst, Moergestel, Ede en Elst. Volgens Paul van der Weiden van CCV is dat een succes. ''Georganiseerde misdaad speelt zich vaak af buiten het zicht. In uitgestrekte gebieden waar één politieauto rondrijdt, is er daarom meer samenspel nodig.”

Volgens CCV is in Bronkhorst het afgelopen jaar meer hennepteelt aan het licht gekomen en is vervuiling in de waterzuivering gestopt. Op andere plekken is grootschalige diefstal van landbouwmateriaal teruggedrongen. ''Doordat alle aanwezige partijen beter opletten, kwamen we bij een verdacht type bus uit. Het bleek dat een verhuurbedrijf een criminele bende faciliteerde.” aldus van der Weiden. 

reacties (3)

 • Johan

   

  Wat een lachertje, als de politie hier door de weg rijdt dan moet het na een aangifte zijn want anders zie je ze nooit! Een keurmerk voor wanbeleid, je moet maar durven.

  reageer
 • Hoenu?

   

  Tja in het buitengebied woont men riant en afgelegen dus redelijk weerloos, samen met het rentebeleid van de afgelopen jaren zullen de sokken goed gevuld zijn. Criminelen zijn niet achterlijk en weten waar zij moeten oogsten.

  reageer
 • Asjemenou

   

  Dronton komt er nu ook achter dat een station hebben niet zaligmakend is. Gajes reist met het spoor mee..... Goedkope huizen dichtbij een station is de uitgelezen broedplaats voor dit soort. Kijk maar in Almere wat er allemaal rond het station hangt.....

  reageer
 • DeLuis

   

  Lezen is ook een kunst, dit gaat over het buitengoed en niet over stationslocaties

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert